Δυο εκδηλώσεις το Run for Autism και το 9ο Zumbαthon πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πριν από λίγο στη Λάρισα. Και οι δυο πρωτοβουλίες ήταν αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Αρχικά στις 11:00 και στις 11:30 το πρωί έγιναν μπροστά από το Α’ Αρχαίο Θέατρο οι εκκινήσεις των αγώνων Run for Autism (Αγώνας Δρόμου Παιδιών 400 μέτρων (Γέφυρα Πηνειού- Αρχαίο Θέατρο) και Αγώνας Δρόμου Ανδρών – Γυναικών 5000 μέτρων (Αρχαίο Θέατρο – κοίτη Πηνειού – Αρχαίο Θέατρο).

Όλα τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την αγορά ενός μικρού λεωφορείου 9 θέσεων, που θα καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης ωφελούμενων των δομών του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, (Κέντρο Ημέρας «ΧAΡΑ Ι» και Οικοτροφείο «Ελευθερία»).

Την εκδήλωση διοργάνωσαν o Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων. Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, ο σύλλογος ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ , ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας, η Π.Ε.Π.Φ.Α Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ και ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας.

Το 9ο Zumbathon διεξάγεται από τις 12.00 στο κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ.

Είκοσι (20) Zumba εκπαιδευτές απ όλη την Ελλάδα ήρθαν στη Λάρισα, για να συνεισφέρουν, στην υλοποίηση των σκοπών της εκδήλωσης, για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Λάρισας.

Πρόκειται για μία εκδήλωση, θεσμό για την πόλη, με χορό, μουσική, άσκηση και ψυχαγωγία, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλο τον κόσμο, δίνοντας την δυνατότητα, σε οποιον το επιθυμεί να συμμετέχει ενεργά. Συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμος Τεμπών.

ertnews.gr