Ένα ακόμη πλήγμα στην καλλιέργεια αμυγδάλου στην περιοχή του δήμου Τεμπών αποτελούν οι χαμηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα στα περιβόλια με τις αμυγδαλιές της περιοχής.

Περίπου 17.000 στρέμματα σε Όσσα, Νέσσωνα, Χειμάδι και Καλοχώρι χτυπήθηκαν από τον παγετό, ο οποίος σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας προκάλεσαν σοκ στα δένδρα, το οποίο θα αποτυπωθεί στην παραγωγή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ηδη για το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει ενημερωθεί και το τοπικό κατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ. Κ. Μητροδήμος, ο οποίος διατηρεί εκτάσεις με αμυγδαλεώνες στην περιοχή.

Το πρόβλημα που δημιούργησαν οι μεγάλες διακυμάνσεις στις θερμοκρασίες το προηγούμενο διήμερο θα αποτυπωθεί στην παραγωγή των δέντρων, τα οποία δεν θα δώσουν καρπό, όπως εξήγησε ο κ. Μητροδήμος.

Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε ότι οι πληγέντες παραγωγοί της περιοχής αναμένουν ακόμη να πληρωθούν τις αποζημιώσεις από τον παγετό που είχε χτυπήσει τα περιβόλια τους τον περασμένο χρόνο. “Υπάρχουν περιοχές, όπως στα Γιαννιτσά, που οι αγρότες έχουν πληρωθεί για τις ζημιές που προκλήθηκαν από το χαλάζι του περασμένου Μαϊου.

Τα δέντρα της περιοχής, χτυπήθηκαν από παγετό τον περασμένο Μάρτιο και ακόμη περιμένουμε να πάρουμε τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε“, πρόσθεσε ο κ. Μητροδήμος κάνοντας λόγο “για δύο μέτρα και δύο σταθμά, όσον αφορά την ταχύτητα καταβολής των αποζημιώσεων σε διαφορετικές περιοχές ανά την επικράτεια, όπου σημειώθηκαν ζημιές στον πρωτογενή τομέα”.

ertnews.gr