Με το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παναγιώτης Νταής, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο νέο Δημαρχείο της Αγιάς. Μετά από πολύχρονη συνεργασία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και στενή προσωπική φιλία, ο κ. Νταής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το Δήμαρχο Αγιάς πολλά ζητήματα που αφορούν τις προοπτικές της αυτοδιοίκησης, αλλά και για τα μεγάλα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει.

Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε το θέμα του ενεργειακού κόστους μετά τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας που εκτός από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, προκαλεί ασφυξία και στους δήμους, αλλά και τις δημοτικές επιχειρήσεις.

«Η διαρκώς μειούμενη χρηματοδότηση των δήμων σε συνδυασμό με τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες προκαλούν ένα εξαιρετικά δυσμενές τοπίο στην αυτοδιοίκηση» είπε
χαρακτηριστικά ο κ. Νταής, ο οποίος πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένα καινούριο μοντέλο χρηματοδότησης των δήμων, ώστε να ανταπεξέλθουν στον κομβικό τους ρόλο.

Παράλληλα ο κ. Νταής συζήτησε με τον κ. Γκουντάρα τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα με κυρίαρχο το θέμα των δενδροκαλλιεργητών της Αγιάς, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση μετά τις φετινές καταστροφές και τις δυσκολίες στη διάθεση των προϊόντων τους, ενώ σχολίασαν ακόμα το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού με την ένταξη των ΔΕΥΑ στη ΡΑΕ, με τον κ. Νταή να τονίζει ότι η κατάργηση του σχετικού νόμου θα βρίσκεται στις πρώτες πρωτοβουλίες της προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές. «Γι’ αυτό το λόγο η πολιτική αλλαγή είναι μονόδρομος στις εκλογές» κατέληξε ο κ. Νταής