Για εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους οικονομολόγους μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παναγιώτης Νταής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Οικονομικό Επιμελητήριο. «Αν και νιώθω την άνεση να βρίσκομαι μεταξύ συναδέλφων, δεν μπορώ να μη σχολιάσω πως η κυβέρνηση τα χρόνια που πέρασαν μετέτρεψε τα φοροτεχνικά γραφεία σε άμισθα ΚΕΠ και οδήγησε τους οικονομολόγους σε επαγγελματική εξουθένωση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νταής τόνισε ότι οι οικονομολόγοι έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος κατά την περίοδο της πανδημίας και της ψηφιακής μεταρρύθμισης, πολλά γραφεία αλλά και το προσωπικό έφτασε στα όρια τους, την ίδια στιγμή που τόσο από το υπουργείο Οικονομικών όσο και το Υπουργείο Εργασίας εκδίδονταν ειρωνικές ανακοινώσεις για τον κλάδο.

«Νιώθω σήμερα να βρίσκομαι στο σπίτι μου, περιστοιχιζόμενος από συναδέλφους κι έτσι έχω την άνεση να μιλήσω άνετα» είπε ο κ. Νταής και τόνισε πως οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί στην περίοδο της πανδημίας έπαιξαν κομβικό ρόλο στο κρατηθούν οι επιχειρήσεις όρθιες, διεκπεραιώνοντας μια εξαιρετικά δύσκολη και κοπιώδη δουλειά για να εκμεταλλευτούν όλα τα εργαλεία.

«Μια δουλειά που αναγνωρίστηκε από τις επιχειρήσεις, αλλά δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που παραμένει πιστή στις νεοφιλελεύθερες εμμονές της και τηρεί σχεδόν εχθρική στάση απέναντι στον κλάδο» είπε ο κ. Νταής.