Προχωρά το έργο της εγκατάστασης ηχοπετασμάτων κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών στην πόλη της Λάρισας.

"Αναλάβαμε πρωτοβουλία", δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός "αναγνωρίζοντας το πρόβλημα επικινδυνότητας από τη διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών μέσα
στην πόλη της Λάρισας. Με ενσυναίσθηση, ανταποκριθήκαμε στις επιθυμίες και τις ανάγκες των ανθρώπων που κατοικούν δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Στρατηγικά σχεδιάσαμε, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, ένα πρωτοποριακό έργο, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 7 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτούμε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Το έργο δημοπρατήθηκε από τον ΟΣΕ και αναδείχτηκε ανάδοχος που στη συνέχεια αποσύρθηκε από το διαγωνισμό λόγω της αύξησης στις τιμές των υλικών κατασκευής δημοσίων έργων.

Χθες, συνεδρίασε εκ νέου η αρμόδια Επιτροπή του ΟΣΕ και προχωρούν οι διαδικασίες κατακύρωσης του έργου σε επόμενο ανάδοχο".

"Η Λάρισα γίνεται η πρώτη πόλη στην Ελλάδα με 9,5 χιλιόμετρα «πράσινα» ηχοπετάσματα, στο σύνολο της σιδηροδρομικής γραμμής, εντός του αστικού ιστού.

Το έργο δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες στις συνοικίες που γειτνιάζουν με τις σιδηροδρομικές γραμμές, οδηγεί σε δραστική μείωση το θορύβου από τη λειτουργία των συρμών, αλλάζει την αρχιτεκτονική του τοπίου και αναβαθμίζει το περιβάλλον.

Τα έργα μας κινούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνουν πνοή στην οικονομία και θέσεις εργασίας στην κοινωνία, αφήνουν πίσω τους μέλλον, μας πάνε όλους μαζί μπροστά" τόνισε ο Περιφερειάρχης.