Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού την Κυριακή 10/12 στο Ομόλιο με ορειβατικό περίπατο στις παρυφές του Κισσάβου με αθρόα συμμετοχή μικρών και μεγάλων φίλων του βουνού και της φύσης.

Η 11η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 2003 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Βουνού για να αναδείξει τον ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή του.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δασικός Συνεταιρισμός Ομολίου, ο δημος Αγιάς - Τ.Σ. Ομολιου- ο Μορφωτικός Σύλλογος Ομολίου - ΙΕΚ Δήμητρα - Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων Δέλτα Πηνειού με τη συμμετοχή της περιφερικής Δ/νσης Δασών και της Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια όμορφη διαδρομή μέσα στο δάσος Ομολίου με ιδιαίτερη ξενάγηση από την Επιθεωρήτρια Δασών κα. Φτικα και τη Δασάρχη κα Μπάκαβου και παρατήρηση των δασικών ειδών και φυτών που ευδοκιμούν στην χαμηλή ζώνη του Κισσάβου. Παράλληλα έγινε ενημέρωση από την αρχιτέκτονα κα Μαλέκα για την ιστορία της περιοχής Αγ. Γεώργιο, Αγ. Παρασκευή, Αρχαίο τείχος.

Σημαντική υπήρξε η παρουσίαση μιας σύνθετης μορφής περιπάτου και test το Nordic Walking από την Μαρία Ζαφειρίου(εκπαιδεύτρια στο ΙΕΚ Δήμητρα, τμήμα συνοδοί βουνού)

Στον τερματισμό στην πλατεία Ομολίου προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες παραδοσιακές πίτες μελομακάρονα και τοπικό κόκκινο κρασί.