Με αφορμή την ολοκλήρωση της δράσης «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θεσσαλία», που αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του ΣΕΒ και του ΣΘΕΒ πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομής βεβαιώσεων, την Πέμπτη7Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου. 

Στη δράση συμμετείχαν 15 νέοι, απόφοιτοι τεχνολογικής και τεχνικής εκπαίδευσης, ενώ η κατάρτισή τους υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης (ΙΒΕΠΕΣΕΒ). Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΘΕΒ, ενώ στελέχη των επιχειρήσεων αυτών παρουσίασαν τη λειτουργία σύγχρονων  και αυτοματοποιημένων βιομηχανιών προσφέροντας παράλληλα συμβουλές καθοδήγησης. 

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΘΕΒ ο Αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Σαγρής ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το Skills4Jobs παρείχε εξειδικευμένη, επικαιροποιημένη γνώση στην ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου Αυτοματιστή. Για τον λόγο αυτό, η πεποίθησή μας είναι ότι  οι απόφοιτοι του προγράμματος θα αποτελέσουν έναν πραγματικό συντελεστή ενδυνάμωσης της θεσσαλικής βιομηχανίας». 

Η εκπρόσωπος του ΣΕΒ, Διευθύντρια του Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ κα Ντόρα Οικονόμου ανέφερε ότι: «Το Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θεσσαλία υλοποιήθηκε με αυστηρό χρονοδιάγραμμα σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την περιοχή, γεγονός που αποδεικνύει τη θέληση του ΣΕΒ του ΣΘΕΒ, των επιχειρήσεων και των συμμετεχόντων να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε παρόμοιες πρωτοβουλίες στην Περιφέρεια με στόχο την απασχόληση νέων επαγγελματιών στο χώρο της βιομηχανίας. Η επένδυση στην ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του ΣΕΒ». 

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπος Μπιλίνης τόνισε πως το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από τον σχεδιασμό προγραμμάτων που θα προσφέρουν επικαιροποιημένη γνώση και εξειδίκευση για την κάλυψη των αναγκών όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας και επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας Πανεπιστημίου με τις επιχειρήσεις. 

Στους εκπαιδευόμενους της δράσης, απονεμήθηκε η βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος(συνολικά 144 ώρες, με ημερήσια παρακολούθηση)προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σύγχρονης βιομηχανίας, προκειμένου οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τις εργασίες λειτουργίας, ελέγχου, συντήρησης και επισκευής  των βιομηχανικών εγκαταστάσεων. 

Οι εκπαιδευόμενοι δήλωσαν πως η εμπειρία τους στο τεχνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν θετική και απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στην προώθηση της επαγγελματικής τους διαδρομής στη βιομηχανία. 

Η δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Θεματικών Δωρεών του Ιδρύματος Μποδοσάκη και τη χορηγική υποστήριξη των επιχειρήσεων EXALCO Α.Ε., ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ Θ. ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε., ΜΠΕΤΤΙΝΑ ΑΒΕΕ και ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε. 

Στους εκπροσώπους των χορηγών απονεμήθηκε ένα συμβολικό δώρο ως ένδειξη ευχαριστίας της πολύτιμης  συμβολής τους γιατί κατέστη δυνατό το πρόγραμμα αυτό να προσφερθεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εκπαιδευομένους αλλά και να αποτελέσει μία συνεισφορά της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων προς την τοπική κοινωνία.  

Την τελετή λήξης, την οποία συντόνισε η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη, τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειακή Διευθύντρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Θεσσαλίας κα Όλγα Τσιούρβα, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΒΕΠΕ - ΣΕΒ στο παράρτημα του Βόλου κα Βάνα Τσοπάνου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΘΕΒ αλλά και εκπρόσωποι επιχειρήσεων – μελών του Συνδέσμου.