Με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης και του 3ου Νηπιαγωγείου Γιάννουλης, που υλοποίησε η AHEPA, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις κλιμάκιο της AHEPA Hellas μαζί με μέλη του τμήματος της Λάρισας με επικεφαλής τον Κυβερνήτη κο Χρήστο Καραπιπέρη και τον Αντιπρόεδρο του τμήματος της Λάρισας «Peter Baltis» κο Ευρυπίδη Πραντσούδη.

Επί τόπου τους υποδέχτηκαν η κα Αικατερίνη Καραγιώργου, Διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας, η κα Ευαγγελία Μπότη, Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης και η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κα Ειρήνη Αντωνίου μαζί με το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου. Τους επισκέπτες υποδέχτηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας η Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Πρόνοιας κα Ανδριάνα Κομήτσα και εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής και Περιαστικής Ανάπτυξης κος Κωνσταντίνος Βλαχούλης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης τους περιηγήθηκαν στους χώρους που έγιναν οι αποκαταστάσεις και ένιωσαν ιδιαίτερα συγκινημένοι αντικρύζοντας τα χαμόγελα των μικρών παιδιών που με τη βοήθεια των δασκάλων τους προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ που υπέστησαν από τις πλημμύρες. Ιδιαίτερη συγκίνηση όμως προκάλεσε το γεγονός ότι τα παιδιά φιλοτέχνησαν έναν πίνακα ζωγραφικής προς τιμήν της AHEPA, τον οποίο παρέλαβε ο Κυβερνήτης μαζί με την τιμητική πλακέτα που προσφέρθηκε από τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας σε αναγνώριση της προσφοράς.

Ο κος Καραπιπέρης ανέφερε στους παρευρισκόμενους ότι η AHEPA είναι διαχρονικά παρούσα στις ανάγκες που προκύπτουν και τόνισε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ανώτατης Διοίκησης στην Αμερική (η οποία μέσω του relief fund χρηματοδότησε την δράση), της AHEPA Hellas και των μελών του τοπικού τμήματος της Λάρισας «Peter Baltis», τους οποίους ευχαρίστησε για τον άψογο συντονισμό και την αποτελεσματικότητα τους.

Η κα Κομήτσα εξέφρασε τις ευχαριστίες της και εκ μέρους του Περιφερειάρχη κου Δημήτρη Κουρέτα και αναφέρθηκε στο θεάρεστο έργο που αγκάλιασε την περιοχή ενώ τόνισε ότι ξεκινά μια γόνιμη συνεργασία για το καλό του τόπου.

Ο κος Βλαχούλης μετέφερε τις ευχαριστίες του Δημάρχου κου Αθανάσιου Μαμάκου για την προσφορά, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική δείχνοντας πόσο κοντά βρίσκεται η AHEPA στην παιδεία και στις τοπικές κοινωνίες.

Η κα Καραγιώργου ευχαρίστησε για την προσφορά σε ένα σχολικό συγκρότημα που υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές από την θεομηνία.

Η κα Μπότη ευχαρίστησε για τον αγώνα όπως ανέφερε των μελών του τοπικού τμήματος όλο το διάστημα στηρίζοντας και προσφέροντας ότι είχε ανάγκη το σχολείο. Τόνισε την αφοσίωση στο σκοπό ακούγοντας και καταγράφοντας τις ανάγκες, τις οποίες ικανοποίησαν στο μέγιστο βαθμό.

Τέλος η κα Αντωνίου ευχαρίστησε εκ μέρους και του συλλόγου διδασκόντων τους εκπροσώπους της AHEPA για την προσπάθεια τους να λυθούν πρακτικά προβλήματα για την εύρυθμη λειτουργία του Νηπιαγωγείου.