Αιτήματα για αποζημιώσεις αυτοκινήτων, που υπέστησαν ζημιές από ανύψωση των βυθιζόμενων κολονακίων του ηλεκτρονικού συστήματος εισόδου-εξόδου, στους πεζόδρομους στη Λάρισα, δέχεται ο Δήμος Λαρισαίων.

Πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου εξέτασε περιπτώσεις οκτώ αιτημάτων για καταβολή αποζημίωσης ζημιών σε οχήματα, οι οποίες προκλήθηκαν κατά τη διέλευσή τους από σημεία εισόδου-εξόδου του Συστήματος Ελεγχόμενης Πρόσβασης της πεζοδρομημένης περιοχής της πόλης και απορρίφθηκαν όλα.

Οι παθόντες, είτε ήταν διαπιστευμένοι για νόμιμη είσοδο στους πεζόδρομους είτε όχι, εφάρμοσαν λάθος τις οδηγίες εισόδου και την πάτησαν προκαλώντας ζημιές στα οχήματά τους.

Πρόκειται για πελάτες ξενοδοχείων, προμηθευτές καταστημάτων, αλλά και άσχετους. Όλοι τους επιχείρησαν να εισέλθουν πίσω από άλλο διαπιστευμένο όχημα κάτι που απαγορεύεται καθώς μόλις περάσει το πρώτο αυτοκίνητο τα κολονάκια σηκώνονται και μαζί σηκώνουν και το αυτοκίνητο που ακολουθεί.

Η απόρριψη των αποζημιώσεων βασίστηκε στα αδιάσειστα στοιχεία που παρουσίασε η Cosmote η οποίο εγκατέστησε και ελέγχει το σύστημα διελεύσεων στους πεζόδρομους της πόλης.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Λένα Κισσάβου Ελευθερία)