Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν το βράδυ της Παρασκευής στον αίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου των Φαρσάλων για να παρακολουθήσει την αριστουργηματική παράσταση του Γκέοργκ Μπύχνερ, «Βόυτσεκ» από το Θεσσαλικό Θέατρο. Μία παράσταση που δόθηκε στο πλαίσιο των πλούσιων εκδηλώσεων του «Πολιτιστικού Αυγούστου 2022» από τον Δήμο Φαρσάλων.

Οι διακεκριμένοι ηθοποιοί Θανάσης Ζέρβας, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μαρσέλα Λένα, Κωστής Μπούντας, Χάρης Φλέουρας και Έλλη Χατζεϊπίδου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ενθουσιάζοντας το κοινό που έσπευσε από νωρίς να γεμίσει το χώρο που είχε προετοιμαστεί για την παράσταση.

Ήταν μία καινούρια ανάγνωση του αριστουργήματος του Γκέοργκ Μπύχνερ μέσα σε έναν κόσμο που ενώ αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα συνεχίζει να διαπράττει τα ίδια λάθη με άλλο περιτύλιγμα. Ο στρατιώτης Βόυτσεκ βρίσκεται μέσα στη δίνη πολλαπλών πολέμων –στο μυαλό του, στο σπίτι του, στον στρατώνα του, στην κοινωνία, στην υφήλιο­– που λυγίζουν τους ώμους του και καταστρέφουν την ψυχή του. Οι πρωταγωνιστές εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου για τον «Πολιτιστικό Αύγουστο 2022» του Δήμου Φαρσάλων, συνεχίζονται απόψε Σάββατο στην πλατεία Μεγάλου Ευϋδρίου, στις 9 το βράδυ με παραδοσιακή μουσική βραδιά από τοπικό σχήμα και αύριο Κυριακή 7 Αυγούστου στην πλατεία του Δασόλοφου, όπου στις 9 το βράδυ θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Του χωριού το Κοινοβούλιο», του Δημήτρη Απ. Ρήτα, από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας.