Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, καλεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 17:30, ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.

Στην ανακοίνωσή τους οι οικογένειες των θυμάτων και οι επιζήσαντες της τραγωδίας, κάνουν λόγο για «απαξίωση» του συμβάντος που συγκλόνισε την Ελλάδα και καλούν τα κόμματα να αποδώσουν τις πραγματικές ποινικές ευθύνες στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. «Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

«Ο σύλλογος καλεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στην πλατεία Συντάγματος εμπρός από το κοινοβούλιο, τα μέλη, τους φίλους και όλους τους πολίτες που θέλουν να συμπαρασταθούν, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την απαξίωση που υφίσταται, εδώ και εννέα μήνες, το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας των Τεμπών, από όλους τους φορείς.

Στο τόσο αυταπόδειχτο έγκλημα, στο τόσο ομολογημένο έγκλημα, η απαξίωση του συμβάντος που συγκλόνισε την Ελλάδα και των ποινικών ευθυνών που παραμένουν ακόμα χαμηλά και σε κατηγορητήριο και σε πρόσωπα, σημαίνει ένα πράγμα: ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ.

Περιμένουμε από όλα τα κόμματα της Βουλής, να αποδώσουν τις πραγματικές ποινικές ευθύνες στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, για να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο. Οι υπηρέτες του λαού στο κοινοβούλιο να πράξουν το αυτονόητο, μην αφήνοντας αλλά συμφέροντα να τους επηρεάσουν και μην αφήνοντας την ατιμωρησία να νικήσει έναντι του δικαίου και της αλήθειας. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται».

Έρευνες των συνεργείων για τους αγνοούμενους στα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν στα Τέμπη

Υπενθυμίζεται ότι το μαύρο κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, βρέθηκε τον περασμένο μήνα στα συντρίμμια των βαγονιών που φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι Λάρισας.

Ωστόσο, το καταγραφικό έχει υποστεί μεγάλες φθορές και είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντληθεί κάποια πληροφορία από αυτό.

Από το σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη είχε βρεθεί μόνο το καταγραφικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας από το οποίο οι τεχνικοί από τη Γένοβα και την Αθήνα που το εξέτασαν την περασμένη άνοιξη δεν μπόρεσαν να εξάγουν κάποια στοιχεία καθώς και αυτό είχε υποστεί ζημιά μετά τη σύγκρουση.

Οι έρευνες στο σημείο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια συνεχίζονται με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να υπογραμμίζει πως εντοπίστηκαν μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικό υλικό και όχι ανθρώπινα μέλη που έχουν ήδη σταλεί για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση.

in.gr