Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Μια μυρωδιά καλοκαιριού αιωρείται τριγύρω. Αλμύρα που καίει σαν φωτιά, νέοι έρωτες, πόλεμοι ψυχών, σφραγίδες ευτυχίας. Μη μείνετε ανεπηρέαστοι. Απ’ τη μεριά μου, φροντίζω να έχετε μια όμορφη συντροφιά για κάθε στιγμή ανάπαυλας. Αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο.

1-Το νέο βιβλίο «Η σφραγίδα» της πολυγραφότατης Λένας Μαντά μόλις κυκλοφόρησε τον Μάιο από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Τέλη δεκαετίας ’50, αρχές δεκαετίας ’60. Ένα χαρτί εμφανίστηκε, το υπέγραψαν και οι δύο και στη συνέχεια ο ξερός κρότος της σφραγίδας πάνω στο ξύλο του γραφείου επικύρωσε την όποια συμφωνία. Ο Βασίλης Ρένεσης έφυγε, χωρίς να ρίξει δεύτερη ματιά στην κόρη του... Αυτός ο ήχος αρκούσε για να αλλάζει για πάντα το παρόν και το μέλλον.

Το μυαλό έχει τη δύναμη να σε προδώσει. Ευτυχώς, όμως, η καρδιά ποτέ δεν ξεχνά. Θα πάρει ο καθένας αυτό που του αξίζει;

Το βιβλίο αναφέρεται σε μια νεαρή κοπέλα την οποία βάζει στο αναμορφωτήριο ο ίδιος της ο πατέρας, ο υπέρμαχος της ηθικής, με το πολύ σκοτεινό παρελθόν. Το μυθιστόρημα αυτό τα έχει όλα. Μαρτύρια, κακοποίηση, εξευτελισμούς, βία, πατριαρχία, φόβο, στίγμα, αναμορφωτήρια. Ονόματα που μετατρέπονται σε αριθμούς. Ένας εφιάλτης χωρίς τέλος. Θίγει όμως τη βαθιά αγάπη, την αξία της συχώρεσης, αλλά και το πόσο κακό μπορεί να κάνει η ζήλια.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Οδός Ισαύρων…Εκεί αρχίζει τη ζωή της η Φρειδερίκη Ρένεση· κόρη του Βασίλη και της Λουίζας, αδελφή του Φώτη. Οδός Ασκληπιού…Στο παλιό αρχοντικό ζει ο μοναδικός άνθρωπος που γνωρίζει το σκοτεινό παρελθόν του Βασίλη Ρένεση, πριν μάθει το αποτρόπαιο παρόν του.

Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται· από την οδό Ισαύρων, που κρύβει τόση βία, κυλάει ανάμεσα στα στενά της Τρούμπας, γυρίζει πίσω στην Κατοχή και σταματάει στη Χούντα…Στο κατώφλι του Αναμορφωτηρίου Θηλέων… Εκεί όπου έγινε το μεγάλο κακό… Τη χρονική στιγμή όπου άλλαξε το παρόν και το μέλλον. Πίσω από τους ψηλούς τοίχους του, μπήκαν τα θεμέλια για να πληρώσουν οι ένοχοι.Μόνο που ο δρόμος είναι μακρύς, το αίμα ρέει και τα σημάδια πονούν…

Συγγραφέας: Λένα Μαντά

ISBN: 978-618-01-4258-7

Αρ. σελίδων: 528

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Ψυχογιός

https://www.psichogios.gr/el/h-sfragida.html?fbclid=IwAR0Co172o7pLBlH_RVQ9dlzA0yy8jEdiEzX-T0NDwjg8UU6H8WdPjZsMT9M

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Λένα Μαντά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Επί τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου, με έργα δικής της συγγραφής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και για δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων.

Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι. Βραβεύτηκε «Συγγραφέας της Χρονιάς» το 2009 και το 2011 από το περιοδικό Life&Style. To 2016 της απονεμήθηκε το Βραβείο Κοινού των βιβλιοπωλείων PUBLIC, στην κατηγορία «Ηρωίδα-Έμπνευση», για το μυθιστόρημά της ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ιταλικά, στα ισπανικά, στα τουρκικά, στα κινεζικά, στα αλβανικά, στα σερβικά και στα βουλγαρικά, ενώ συνολικά έχουν πουλήσει περισσότερο από 2,3 εκατομμύρια αντίτυπα.

2-Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Άσλινγκ Φάουλερ μας συστήνεται με το βιβλίο FIREBORN - Η Δώδεκα και το Κρυσταλλιασμένο δάσος που αποτελεί το πρώτο μέρος της σειράς FIREBORN και κυκλοφόρησε τον Μάιο από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Πρόκειται για μία συναρπαστική, διασκεδαστική και την ίδια ώρα συγκινητική ιστορία της συγγραφέως στα χιονισμένα δάση του βορρά ενός μυθικού κόσμου. Το πρώτο βιβλίο μιας καθηλωτικής τριλογίας του φανταστικού. Ανήκει στη σειρά Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους 12+ ετών) σε μετάφραση της Τατιάνας Γαλάτουλα. Ένας ιερός όρκος άλλαξε το όνομα της Δώδεκα κι εκείνη είναι έτοιμη τώρα ν’ αλλάξει τον κόσμο.

Δηλώνω ενθουσιασμένη με τον συνδυασμό περιπέτειας και σκοταδιού. Hunting Lodge, ένα μέρος όπου ζουν και εκπαιδεύονται κυνηγοί. Μια κεντρική ηρωίδα αποφασιστική και παρορμητική, μια γενναία πολεμίστρια/εκπαιδευόμενη κυνηγός των τεράτων του Embers μέσα σε μια διαρκώς κινούμενη και ασταμάτητη πλοκή δράσης. Γεμάτη οργή, εκδικητική μανία και μοναξιά. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ενδιαφέροντες και πολύπλευροι.

Ανυπομονώ να δω πού θα πάει η ιστορία στο μέλλον και τι έχει να προσφέρει ο υπόλοιπος κόσμος. Ένα καλογραμμένο εγχείρημα στο οποίο θα βυθιστείς και όπου θα πιάσεις φιλίες με μυθικά πλάσματα, θα συμμετέχεις σε αποστολές, θα κατασκοπεύεις καλικάντζαρους...Σκηνικό;

Μαγικό και πλούσιο. Δάση, βουνά, μέρη που μπορείς να μυρίσεις μέχρι και την υγρασία τους. Κι ένας κόσμος εκπληκτικός. Θλίψης, πόνου, απώλειας. Τα μηνύματα που περνάει είναι η ομαδική συνεργασία, η επιμονή και κυρίως η συγχώρεση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μετά τον ιερό όρκο που έδωσε, η Δώδεκα είναι πια μέλος του Οίκου των Κυνηγών. Απαρνήθηκε το όνομά της, για να μάθει να μάχεται με τέρατα και να αγωνίζεται για τη διαφύλαξη της ειρήνης. Και δε θα αποκτήσει νέο όνομα μέχρι να κερδίσει επάξια τον τίτλο της Κυνηγού. Όμως, όταν τα τείχη του Οίκου παραβιάζονται και οι εισβολείς αρπάζουν ένα νεαρό κορίτσι, η Δώδεκα είναι η μόνη που ενδιαφέρεται για τη διάσωσή της. Με σύμμαχό της τον Σκύλο, τον πέτρινο Φύλακα του Οίκου, θα ζήσει μια περιπέτεια που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της, το όνομά της και ολόκληρο τον κόσμο της.

Το FIREBORN είναι μια συναρπαστική και ταυτόχρονα διασκεδαστική και συγκινητική ιστορία, που εκτυλίσσεται στα χιονισμένα δάση του βορρά ενός μυθικού κόσμου. Είναι το πρώτο βιβλίο μιας νέας, καθηλωτικής τριλογίας, μέσα από την οποία ταξιδεύουμε στο σύμπαν της λογοτεχνίας του φανταστικού.

Συγγραφέας: Άσλινγκ Φάουλερ

ISBN: 978-618-01-4215-0

Αρ. σελίδων: 496

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Ψυχογιός

https://www.psichogios.gr/el/fireborn.html?fbclid=IwAR3i2ehCORhOYGv557ibsNAi8cYFt7q3_f69m7Ral7UD_A0e5vfZ6utU9Ig

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Άσλινγκ Φάουλερ γεννήθηκε το 1985 και ευχόταν να είχε μεγαλώσει σ’ ένα μαγικό, ορεινό βασίλειο, ωστόσο στην πραγματικότητα έζησε στο Σάρεϊ της Αγγλίας, διαβάζοντας πολλά βιβλία και βλέποντας εφηβικές τηλεοπτικές σειρές. Σπούδασε βιολογία και στη συνέχεια εργάστηκε ως νοσοκόμα. Το FIREBORN είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο πουλήθηκε σε 20 χώρες προτού καν εκδοθεί.

3-«Αλήθεια ή Πόλεμος;» είναι το τρίτο μέρος της σειράς βιβλίων "Μια Αναπνοή" της συγγραφέως Μαίρη Σγουρού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Maradel books . H μεγαλύτερη και πιο ανατρεπτική σειρά που αποτελείται από οχτώ διπλούς τόμους, χωρισμένη σε δύο βασικές Περιόδους. Με πληθώρα χαρακτήρων και πάνω από 60 παράλληλες ιστορίες. Τι διαλέγεις; Την Αλήθεια ή τον Πόλεμο;

Το τρίτο μέρος της σειράς είναι ανατρεπτικό και πολύπλευρο, κάτι που χαρακτηρίζει όλη τη σειρά. Γεμάτο αγωνία, πλούσιο σε δράση και συναισθήματα. Περιπέτεια, μυστήριο, ίντριγκα, έρωτας, όλα περιπλέκονται με ιδιαίτερα ευφυή τρόπο και μαεστρία.

Η γραφή της συγγραφέως παρασταστική, μεστή και κινηματογραφική. Τελειώνοντας και το τρίτο μέρος, φαίνεται πως όλα βαδίζουν σε ένα τέλμα και ήδη γνωρίζεις πως η συνέχεια θα είναι καθηλωτική. Στις 15 Ιουνίου κυκλοφορεί το 4ο και τελευταίο μέρος της Πρώτης Περιόδου με τίτλο: «Όλα αναιρούνται και όλα ανατρέπονται». Αντέχεις να μάθεις το φινάλε;

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Τι διαλέγεις; Την αλήθεια ή τον Πόλεμο;»

Ο Άλκης έρχεται πλέον αντιμέτωπος με αλήθειες που θα του ανατρέψουν πάλι όλα όσα ήξερε, όσο ο Πέτρος αρνείται να δεχτεί τη δική του πραγματικότητα. Οι εχθροίτους όμως καραδοκούν, ο Τηλέμαχος συνεχίζει ακάθεκτος το βρόμικο παιχνίδι του σεόσους στέκονται απέναντί του.Παράλληλα, οι δύο Ομάδες καλούνται να συμμορφωθούν με τα καινούρια δεδομένααλλά και να ενισχύσουν το παιχνίδι… με νέους παίκτες.

Οι εξελίξεις έρχονται ραγδαία, φέρνουν νέες συμμαχίες και αναγκάζουν τα πιόνια ν’αλλάξουν θέση στη σκακιέρα.Ανατροπές, νέες αλήθειες που δεν σταματούν ν’ αποκαλύπτονται… Το παζλμεγαλώνει… Οι μάσκες πέφτουν…Ποιος λέει αλήθεια; Ποιος λέει ψέματα; Ποιον πρέπει να πιστέψεις;

«Τι διαλέγεις; Την Αλήθεια ή τον Πόλεμο;»

«Ένας πόλεμος φέρνει την αλήθεια, όπως διαπιστώσαμε, αλλά μπορεί και η αλήθειανα φέρει τον πόλεμο».

«Οπότε; Τι διαλέγεις;»

«Δεν ξέρω. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα μετρήσει».

Συγγραφέας: Μαίρη Σγουρού

ISBN: 978-618-5585-03-7

Αρ. σελίδων: 754

Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις: Maradel Books

https://maradelbooks.gr/product/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%bd%ce%bf%ce%ae-%ce%b9%ce%b9%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%ae-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b1/?fbclid=IwAR0sVoBmReDO7kdXkKqAkgqm1vqQHJ9lJtd7SJqWgxniiCVTPmMp6xaI4zI

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Μαίρη Σγουρού γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης και από πολύ μικρή ηλικία την κέρδισε η μουσική και οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Με σπουδές στο αρμόνιο, τη φωνητική και τη ζωγραφική, νεαρή ακόμη, ασχολήθηκε με το τραγούδι και έχει στο ενεργητικό της πολλές και επιτυχημένες συνεργασίες με πολλά επώνυμα ονόματα του χώρου, ενώ αναγνωρίστηκε γρήγορα από μεγάλη μερίδα του κοινού. Έχει ταξιδέψει πολύ λόγω των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, δεν αποχωρίστηκε σχεδόν ποτέ τη μεγάλη της αγάπη για τη ζωγραφική, όπου κι εκεί κατά καιρούς έχει προκαλέσει σάλο στα κοινωνικά δίκτυα και στο ευρύ κοινό με τις δημιουργίες της. Μερικά από τα έργα της έχουν φτάσει ως την άλλη άκρη του κόσμου, ενώ ασχολείται ημί επαγγελματικά με το εν λόγω αντικείμενο. Μικρότερη ασχολούνταν με τη δημιουργία comics και πρόσφατα ξεκίνησε ν’ ασχολείται και με το digital art painting.

Μία από τις μεγάλες της αγάπες είναι η ψυχολογία και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια περί αυτού. Είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, ενώ ήδη σκέφτεται να ασχοληθεί πιο ενεργά με αυτό το αντικείμενο. Μία από τις μεγάλες της αγάπες είναι η ψυχολογία και για αρκετά χρόνια παρακολουθούσε σεμινάρια περί αυτού. Επιπλέον, ασχολείται και με το GraphicDesing και τη δημιουργία και επεξεργασία βίντεο και εικόνων. Ήδη έχει στο βιογραφικό της μερικά εξώφυλλα βιβλίων που φέρουν την υπογραφή της, όπως και trailers βιβλίων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής για μυθιστόρημα, καθώς και σεμινάρια διόρθωσης και επιμέλειας κειμένων.

Συμπληρωματικά πλέον, εργάζεται και σαν editor-proof reading. Της αρέσει να εξελίσσεται και να μαθαίνει διαρκώς καινούρια πράγματα.

Απεχθάνεται τη στασιμότητα και καθώς δηλώνει καλλιτεχνική φύση, δεν σταματάει, με όποια δεξιότητά της, να εκφράζει τη δημιουργικότητά της. Αγαπά να γελά, να κάνει πλάκες και απεχθάνεται τη μιζέρια και την τοξική συμπεριφορά. Το moto: «Ο κόσμος είναι μια δική μου ιδέα» του Άρθουρ Σοπενχάουερ την εκφράζει, μιας και λατρεύει να δημιουργεί τους δικούς της κόσμους αλλά και να τους μοιράζεται, πλέον με τους άλλους.

Το 2020 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Maradel books το πρώτο βιβλίο της μεγαλύτερης ελληνικής σειράς (οχταλογία) που φέρει την υπογραφή της. Η «Μια Αναπνοή- «Μπορείς να ζήσεις χωρίς Ανάσα», μπήκε στη λίστα από γνωστό διαδικτυακό site μέσα στα 20 καλύτερα μυθιστορήματα του 2020, και έγινε το πιο ευπώλητο βιβλίο του εκδοτικού της οίκου για την ίδια χρονιά, το οποίο πλέον κυκλοφορεί σε τρίτη έκδοση. Τον Μάιο του 2021, κυκλοφόρησε το δεύτερο μέρος της σειράς Μια Αναπνοή «Η Συνθήκη έσπασε… Ο Πόλεμος ξεκίνησε», ενώ το τρίτο Μια Αναπνοή «Αλήθεια ή Πόλεμος;» εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου και μπήκε κι αυτό μαζί με τα άλλα δύο στη λίστα των best sellers του εκδοτικού της οίκου.

4-Το νέο βιβλίο Αλμύρα, η ευτυχία αλλιώς της συγγραφέως Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Στάμω, Οδυσσέας, Κλοέ, Αντέλ, Αχιλλέας και Ιουλία. Έξι ήρωες που διαμορφώνονται από τη δύναμη του πάθους τους. Από τον ιδρώτα, τα δάκρυα, τη θάλασσα.

Η αλμύρα στροβιλίζεται στη μητρόπολη της τέχνης, τη Βιέννη, ανακαλύπτει το μαργαριτάρι της Αυστρίας, το Χάλστατ. Αφουγκράζεται ήχους κι ανασαίνει μυρωδιές μιας άλλης εποχής στο Παρίσι, βουτάει στα χρώματα παρέα με τους ζωγράφους της ρομαντικής Μονμάρτης, σαγηνεύεται από την «Ελληνίδα του γαλλικού νότου», τη Μασσαλία.

Σπουδάζει στην πόλη με τη νεανική καρδιά, τη Βοστώνη κι αναζητάει το σήμερα στην παγκόσμια μητρόπολη, τη Νέα Υόρκη.

Η αλμύρα αγκαλιάζει τη γη της πέτρας και της ελιάς, την άγρια γοητεία της Μάνης: το Προσήλιο, τη Στούπα, την Καρδαμύλη. Υμνεί τη Μεσσηνία και την καρδιά της, τη μοναδική Καλαμάτα. Περιπλανιέται στη μαγευτική Λέσβο: στην αρχοντική Μυτιλήνη, βουτάει στη λυτρωτική γοητεία του Μόλυβου. Βιώνει μοναδικές εμπειρίες στο νησί με τα χίλια πρόσωπα, τη Ρόδο, μαγεύεται από την Τζιά. Ένα βιβλίο-ταξίδι στα πιο
βαθιά μας συναισθήματα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Στάμω, το υποταγμένο κορίτσι της Μάνης, μεταμορφώνεται από τη δύναμη του έρωτα κι από ένα μωρό. Κάτω από τον ίσκιο του Ταΰγετου. Μυστηριώδη εγκλήματα, μεγαλοπρεπή βαλς και μια πυρκαγιά που σαρώνει τα πάντα. Στη ζωή του Οδυσσέα, στη Βιέννη.

Πολλά ανείπωτα μυστικά κι ένα καταραμένο περιδέραιο συγκλονίζουν την Κλοέ, στο Παρίσι. Η Αντέλ, στην Αθήνα, δέχεται να γίνει παρένθετη μητέρα για χάρη της φίλης της. Μόνο που ερωτεύεται τον άντρα της. Σκιές και χρώματα γίνονται ένα με τον Αχιλλέα, στο νησί του ήλιου, τη Ρόδο. Η Ιουλία, η Νέα Υόρκη και το αμερικάνικο όνειρο. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Έξι ήρωες που διαμορφώνονται από τη δύναμη του πάθους τους. Από τον ιδρώτα, τα δάκρυα, τη θάλασσα. Πώς αλλιώς ονομάζεται η ευτυχία; Αλμύρα.

Συγγραφέας: Ρένα Ρώσση - Ζαΐρη

ISBN: 978-618-01-4260-0

Αρ. σελίδων: 512

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Ψυχογιός

https://www.psichogios.gr/el/almyra.html?fbclid=IwAR3Ha97V2xJanSJOInte2n2E7RfPbUh0JSenIwvE11KI7qcNqyCZJWcZrXw

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κόρη του Νικόλαου Ρώσση, των φερώνυμων εκδόσεων, ενώ παππούς της ήταν ο φιλόλογος και συγγραφέας Ιωάννης Θ. Ρώσσης. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων, τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και το Lοndon Montessori Centre. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός, αλλά και ως υπεύθυνη εκδόσεων. Έχει γράψει 15 βιβλία για ενηλίκους και πάνω από 150 παιδικά βιβλία.

Το 2015 της απονεμήθηκε το Βραβείο Λογοτεχνίας από τον Όμιλο Γυναικών Πειραιά «Εξάλειπτρον» για το συγγραφικό της έργο, σε συνδυασμό με τη μεγάλη απήχησή του και τη διαδραστική της σχέση με τους αναγνώστες της, καθώς και το βραβείο κοινού των βιβλιοπωλείων PUBLIC, στην κατηγορία «Ο πιο ερωτικός χαρακτήρας», για το μυθιστόρημά της ΔΙΔΥΜΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ, το οποίο μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση. Όλα τα μυθιστορήματά της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.