Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Το Σαββατοκύριακο αυτό ας το αφιερώσουμε στις μητέρες μας μιας και την Κυριακή είναι η γιορτή κάθε μαμάς.

Πώς να πειράξω τη μητέρα
να κάμω εγώ να λυπηθεί,
που όλη νύχτα κι όλη μέρα
για το καλό μου προσπαθεί;

Πώς ν' αρνηθώ ή ν ' αναβάλω
ό, τι ορίζει κι απαιτεί,
αφού στη γη δεν έχω άλλο
κανένα φίλο σαν αυτή;

Ας της χαρίσουμε μια αγκαλιά κι ένα ζεστό χαμόγελο, ας της χαρίσουμε με αγάπη ένα βιβλίο. Ας της δημιουργήσουμε δημιουργική διάθεση. Ας της δωρίσουμε μια ακόμα εμπειρία, μια ακόμα ζωή.

Ακολουθούν οι προτάσεις μου.

1-Το Δηλητήριο για πρωινό είναι το νέο μυθιστόρημα του εξαίρετου και πολυγραφότατου συγγραφέα με την αστείρευτη φαντασία Λέμονι Σνίκετ που έχει γράψει και τις σειρές βιβλίων Μια σειρά από ατυχή γεγονότα & Όλες οι λάθος ερωτήσεις. Η μετάφραση είναι του Βαγγέλη Γιαννίση. Το εν λόγω βιβλίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Πρόκειται για ένα βιβλίο όπου δεν λείπει η περιπέτεια, το μυστήριο και οι ανατροπές, οι εκπλήξεις, οι ενδείξεις, οι υποψίες και οι υποθέσεις απ’ την αφήγηση. Θα απολαύσετε την ιστορία μέσα από τη αστείρευτα χιουμοριστική πένα του Λέμονι.

Ένα πολύ διαφορετικό και ξεχωριστό ανάγνωσμα που βάζει πολλά ερωτήματα στον αναγνώστη και γίνεται η αφορμή για φιλοσοφικές αναζητήσεις και στοχασμούς για τον κόσμο, για τη λογοτεχνία και τη φαντασία γενικότερα. Σαν μια άλλη ερωτική επιστολή για μικρούς και μεγάλους πάνω στις ιδιοτροπίες της πραγματικής ζωής. Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό remix μυστηρίου δολοφονίας, φιλοσοφίας και θανάτου.

Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, ο συγγραφέας έχει οδηγήσει εκατομμύρια νεαρούς αναγνώστες σε έναν μυστηριώδη κόσμο με μπερδεμένες ερωτήσεις και ατυχή γεγονότα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Αγαπητέ αναγνώστη, Μήπως είσαι μπερδεμένος; Έχεις ιδέα τι συμβαίνει; Φυσικά και είσαι μπερδεμένος. Φυσικά και δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει.

Το βιβλίο αυτό κάνει λόγο για την παραζάλη, μια λέξη που στην περίπτωσή μας σημαίνει το να μην έχεις την παραμικρή ιδέα τι συμβαίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Επίσης, εξετάζει κατά κάποιον τρόπο το μυστήριο μιας δολοφονίας, άρα ερευνάται ένα απαίσιο έγκλημα, με την ελπίδα να μάθουμε τι συνέβη στο δύστυχο δολοφονημένο θύμα. Ο ερευνητής είμαι εγώ. Όπως εγώ είμαι και το δύστυχο δολοφονημένο θύμα.

Τα στοιχεία στην έρευνα συμπεριλαμβάνουν έναν ύποπτο άγνωστο, ένα αγχωτικό σουπερμάρκετ, τον παράξενο ρόπο δημιουργίας της λογοτεχνίας, αφόρητο εξευτελισμό, σπουδαία τραγούδια, κακομαγειρεμένα αυγά και διάφορα άλλα πράγματα που θεωρώ σημαντικά.

Ορισμένοι θα πουν ότι το Δηλητήριο για πρωινό είναι ένα βιβλίο φιλοσοφίας, και ελάχιστοι διαβάζουν βιβλία φιλοσοφίας. Όταν κάποιος ξεκινά να ερευνήσει έναν κόσμο παραζάλης και τον αναπόφευκτο θάνατό του, αρχίζει να υποφέρει από αυτή τη βασανιστική, αφόρητη παραζάλη την οποία βιώνει όποιος είναι τόσο ανόητος ώστε να αγαπά τη λογοτεχνία. Αν δεν είστε τέτοιος άνθρωπος, τότε προτείνω να διαβάσετε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Με σεβασμό

Λέμονι Σνίκετ

Συγγραφέας: Λέμονι Σνίκετ

ISBN: 978-960-19-0919-6|

Αρ. σελίδων: 256

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα

https://e-pediobooks.gr/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=1857&fbclid=IwAR2aySylb0PTr4TiTrVelJ_VwW7gLNMZ0uGxzhwtgOXuX-CObUbl0y2fKYY

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Λέμονι Σνίκετ είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο να συλληφθεί και να φυλακιστεί. Πρόσφατα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα χόµπι του λόγω της νοµοθεσίας περί µουσικών παραστάσεων σε ορεινά εδάφη. Τα περισσότερα πράγµατα που έχουν γραφτεί για εκείνον είναι αναληθή, το συγκεκριµένο όµως όχι.

Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα στην ιστοσελίδα www.lemonysnicket.com


2- Το Μυστήριο στο Άλυκο-Λυκόφως (δώστε βάση στο όνομα του χωριού) είναι η πρώτη συγγραφική συνεργασία των συγγραφέων Αλέξανδρου Ίτσιου & Μιχάλη Δαγκλή. Το βιβλίο είναι ένα ασυνήθιστο ατμοσφαιρικό θρίλερ μυστηρίου για εφήβους και ανήκει στην εφηβική λογοτεχνία και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο.

Ένα απόκοσμο, σκοτεινό και μυστηριώδες ανάγνωσμα με πολλή δράση, φόνους, τελετουργικά και υπόπτους. Που θα συνεχιστεί...Φαντασία, σασπένς, αγωνία και μυστήριο που θα σας εκπλήξουν. Ανήκει στο είδος του light novel, διανθισμένο με ελληνικό φολκλόρ, ενώ περιέχει και διάσπαρτες εικονογραφήσεις.

Η συνεργασία των συγγραφέων μοιάζει αρμονική, ίδιο ύφος και στυλ, με καλή ροή συνεχώς και λυρική γραφή γεμάτη αναλυτικές περιγραφές. Ένα ακόμη ατού, η υπέροχη εικονογράφηση με επιρροές από manga των σχεδιαστών Diogo Mane, Orubito & Nadhir Mezghiche.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Τρεις μαθητές. Μία τελετουργία. Ένας δολοφόνος από το παρελθόν, πεινασμένος για εκδίκηση. Η επιστροφή στο χωριό δεν θα έπρεπε να μοιάζει με εφιάλτη αλλά για τον νεαρό Λάιο η βαρετή ζωή αλλάζει, όταν βρίσκει εννέα σκυλιά, τελετουργικά αποκεφαλισμένα, στην αυλή του σπιτιού του. Όχι μόνο είναι ο βασικός ύποπτος από τους συγχωριανούς του αλλά ό,τι και αν ήταν αυτό που σκότωσε τα τετράποδα, είναι έξω, ελεύθερο, καραδοκώντας για το επόμενο θύμα του.

Στην προσπάθειά του να αποκαλύψει το μυστήριο, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Μιχάλη και την Κλειοδώρα, δύο αντισυμβατικά παιδιά που είναι στο στόχαστρο των κατοίκων του Άλυκου. Οι τρεις τους θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν τους φόνους, δίχως να γνωρίζουν πως μπλέκουν σε κάτι πολύ μεγαλύτερο και πιο απόκοσμο από ό,τι είχαν φανταστεί. Ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ μυστηρίου που θα σας μείνει αξέχαστο!

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Ίτσιος & Μιχάλης Δαγκλής

ISBN: 978-618-5556-43-3

Αρ. σελίδων: 178

Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις: Υδροπλάνο

https://ydroplanobooks.gr/product/mistirio-sto-aliko-likofws/?fbclid=IwAR2oJbvPccbQ4ni2IgXGyvpxp9QbXoCuyfBwR5PmFa7kZnj7mCzwYtwlue8

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς: Ο Αλέξανδρος Ίτσιος γεννήθηκε στα Τρίκαλα, στις 23 Δεκεμβρίου 1985 και μεγάλωσε στη Μεγάρχη, ένα χωριό των Τρικάλων. Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, ολοκλήρωσε τη θητεία του στον στρατό ως πεζοναύτης και πλέον εργάζεται ως Εξωτερικός Φρουρός στις Φυλακές Γρεβενών. Είναι λάτρης των μυθοπλαστικών ιστοριών μυστηρίου, τρόμου και θρίλερ. Πηγή έμπνευσης για το «Μυστήριο στο Άλυκο» άντλησε από τα βιώματα των παιδικών του χρόνων και του επαγγέλματός του. Περισσότερα για το «Μυστήριο στο Άλυκο» μπορείτε να μάθετε στην ιστοσελίδα του alexz.gr

Ο Μιχάλης Δαγκλής γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1980. Κατάγεται από τον Γαλατά Τροιζηνίας και ζει στην Αθήνα. Η αγάπη του για το βιβλίο αλλά και τη λογοτεχνία φαντασίας και τρόμου ξεκίνησε νωρίς. Αναζητά διαρκώς την ιστορία εκείνη που θα τον προκαλέσει ή θα τον τρομάξει περισσότερο. Έχει πτυχίο γραφιστικής και έχει τελειώσει σχολή δημιουργικής γραφής.

Είναι ο συγγραφέας του θρίλερ Η Τελευταία Νύχτα της Αδέρας τ ων εκδόσεων Υδροπλάνο. Άλλα του βιβλία είναι οι συλλογές τρόμου Αγαλήνευτα Βάθη (εκδόσεις Ωκεανίδα) και Ζωώδες Ένστικτο (εκδόσεις Bookoo), ενώ μαζί με τον συγγραφέα Αλέξανδρο Ίτσιο έγραψε τα δύο πρώτα βιβλία από το lightnovel Μυστήριο στο Άλυκο, επίσης από εκδόσεις Υδροπλάνο. > Μικρές ιστορίες του έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί σε ανθολογίες.

Άλλες μεγάλες του αγάπες είναι τα κόμικς, η επιστήμη και ο κινηματογράφος. Οι ταινίες φαντασίας και τρόμου της δεκαετίας του ’80 είναι αυτές που έχουν επηρεάσει περισσότερο το συγγραφικό του έργο. Κριτικές και άρθρα του σχετικά με τη λογοτεχνία θα βρείτε στο lefalok.gr αλλά και στο έντυπο περιοδικό Αλλόκοσμες Ιστορίες. Απόψεις και προτάσεις του για σινεμά μπορείτε να δείτε στο γκρουπ Το Σινεμαδάκι του facebook.



3-Το μικρό εργαστάσιο της Ευτυχίας είναι το νέο βιβλίο της συγγραφέως Alice Quinn η οποία έχει γράψει τη σειρά διασκεδαστικών μυθιστορημάτων μυστηρίου «Au pays de Rosie Maldonne. Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Μια ιστορία “μαγείας” γεμάτη συναισθήματα, μια ιστορία αλληλένδετων πεπρωμένων στην εποχή του κορωνοϊού. Μια ζωντανή και τρυφερή ιστορία αγάπης κι ανθεκτικότητας, για όσους προσπαθούν να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να κάνουν ειρήνη μαζί του. Ένα ανάγνωσμα που ξεχειλίζει ελπίδα κι ένα άρωμα τρυφερότητας. Συγκινεί και λυτρώνει.

Η ευτυχία είναι στιγμές, πασπαλισμένες με τη λάμψη της φιλίας και την ακαταμάχητη δύναμη της αγάπης. Μπορεί το πεπρωμένο ν’ αλλάξει όταν μπαίνει στο διάβα του η δύναμη της τρυφερότητας; Ή μεγαλύτερο μερίδιο απολαμβάνει ο φόβος και η αβεβαιότητα;

Λογοτεχνικά μεζεδάκια ελπίδας σ’ ένα café, στο Mικρό Εργοστάσιο της Ευτυχίας... Κανείς δεν είναι μόνος, όταν μπορεί να βοηθήσει τους άλλους. Υπάρχουν τρόποι ν’ αποτυπωθεί η καθημερινότητά μας, όσο κι αν άλλαξε. Και το βιβλίο αυτό το καταφέρνει ρίχνοντάς της βάλσαμο.

Μυθοπλασία και πραγματικότητα σε αξιοζήλευτη ισορροπία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Μέριλ είναι μια νεαρή χορεύτρια που έχει υποστεί έναν σοβαρό τραυματισμό έπειτα από ατύχημα. Αποφασίζει να εργαστεί ως σερβιτόρα στο «Μικρό Εργοστάσιο», ένα καφέ στο οποίο συχνάζουν άνθρωποι πληγωμένοι και ταλαιπωρημένοι από τη ζωή. Εκεί συναντά τον Ρομπέν, έναν αθλητή που κρύβει το προσωπικό του τραύμα πίσω από την αντικοινωνική συμπεριφορά του. Μέσα από τις σελίδες αυτού του feelgood μυθιστορήματος αναπτύσσεται μια τρυφερή ιστορία αγάπης, υπό το καλοσυνάτο βλέμμα ανθρώπων που προσπαθούν να ξαναβρούν τον εαυτό τους.

Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη συναισθήματα, μια ιστορία αλληλένδετων πεπρωμένων που διαδραματίζεται στην εποχή του κορονοϊού, ενός απρόσκλητου επισκέπτη που εισβάλλει χωρίς προειδοποίηση στο μυθιστόρημα αλλά και στην καθημερινότητά μας. Η Αμάντα, η ιδιοκτήτρια του «Μικρού Εργοστασίου», αποφασίζει να μοιράσει απλόχερα την ελπίδα στους θαμώνες του καφέ, με γενναίες δόσεις από ακαταμάχητες λογοτεχνικές, πεντανόστιμες λιχουδιές, ενώ η Μέριλ ανακαλύπτει την ευτυχία τού να βοηθάς τους άλλους και αντλεί τη δύναμη να αντικρίσει ξανά τον ήλιο που ανατέλλει. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι μια τηγανίτα, μια ζεστή σοκολάτα, μια τυχερή γάτα και ένα καλό βιβλίο, για να γευτεί ξανά την ευτυχία, πασπαλισμένη με τη λάμψη της φιλίας και την ακαταμάχητη δύναμη της αγάπης.

Συγγραφέας: Alice Quinn

ISBN: 978-960-19-0925-7

Αρ. σελίδων: 512

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα

https://e-pediobooks.gr/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=1858&fbclid=IwAR19RsBVYSSvmrwVQjp92mF4kQ9HmjhRLEdyAshooR9i1AF37nMZkI8UuHM

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Alice Quinn ζει στη νότια Γαλλία με την οικογένειά της και τις γάτες της. Είναι η συγγραφέας της σειράς διασκεδαστικών μυθιστορημάτων μυστηρίου «Au pays de Rosie Maldonne», της οποίας το Un Palace en Enfer (επιμ. Michel Lafon) ήταν το Νο 1 bestseller σε ψηφιακές πωλήσεις για το έτος 2013, και στο Top 100 πωλήσεων στις ΗΠΑ στην αγγλική του έκδοση (Queen of the trailerpark) από το Amazon Publishing.

Έχει γράψει επίσης ιστορικά αστυνομικά μυθιστορήματα όπως το Uneen quête à Cannes à la Belle-Époque (Amazon Publishing και Cityéd). Το Μικρό Εργοστάσιο της Ευτυχίας είναι μέρος της feelgood συλλογής της που ξεκίνησε με το Brille, tant que tu vis (Alliageéd.), Fnac-Kobobestseller το 2020.

4-Το μονοπάτι είναι το δεύτερο βιβλίο της σειρά Angel Eyes της συγγραφέως Λίλας Κίσσα-Φραγκομίχαλου. Στη συνέχεια της ιστορίας η Αμόρια ανακαλύπτει νέα μονοπάτια. Οι επιλογές που καλείται να πάρει έχουν κι αυτές το τίμημά τους. Πρέπει να πολεμήσει για να υπερασπιστεί όλους όσους αγαπά.

Δεν λείπει ούτε εδώ η φαντασία σε συνδυασμό με τον ρομαντισμό, δύο στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με τη συγγραφέα. Το βιβλίο είναι γρηγορο και άμεσο, αν και σταματά σε κρίσιμο σημείο, κρατώντας την αγωνία στα ύψη. Κλιμακώνεται η ένταση και το ενδιαφέρον του αναγνώστη παραμείνει αμείωτο ως την τελευταία σελίδα. Μαγικά μέρη, μαγικές εικόνες, μαγική γλώσσα. Ας αφεθούμε στα αλλόκοσμα ξόρκια των ηρώων, στην σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης, στις ανάγκες της σάρκας και στους σκοτεινούς πόθους του μυαλού.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η “Κόρη” με το μυστηριώδες χάρισμα επιστρέφει… Στο παρελθόν πάντα την προστάτευαν εκείνοι, οι «Φύλακες». Τώρα είναι η σειρά της να τους στηρίξει. Όταν η νίκη βαδίζει χέρι-χέρι με τον κίνδυνο του θανάτου, αιώνιοι αντίπαλοι εξαναγκάζονται σε αφόρητη συμμαχία. Ολέθρια μυστικά και φόβοι, πάθη, αμαρτήματα και απαγορευμένοι έρωτες κλονίζουν ήρωες… Κι ενώ παλιοί και καινούριοι φίλοι αλλά και εχθροί παίρνουν τις θέσεις τους για μάχη, η Αμόρια δεν έχει πια την πολυτέλεια να παραμείνει αδύναμη. Θα πολεμήσει για να υπερασπιστεί όλους όσους αγαπά. Δεν υπάρχει επιστροφή για κανέναν τους πλέον. Στο μονοπάτι που επέλεξαν, θα ισορροπήσουν ή θα συντριβούν…

Με φόντο το φαντασιακό μεσαιωνικό φέουδο του Μπρινν και ταυτόχρονα το αχανές αστρικό πεδίο, η ήδη περίπλοκη ζωή της Αμόρια του Αλέριο συνεχίζεται με ολοένα και πιο απρόβλεπτες εξελίξεις. Και η εμφάνιση ενός άγνωστου και άκρως επικίνδυνου εχθρού, που δρα καταχθόνια κρυμμένος επιδέξια στη σκιά, κλονίζει ακόμα περισσότερο την εύθραυστη ψυχολογία των ηρώων. Οι Φύλακες της κοπέλας θα αναγκαστούν να συμμαχήσουν, ενώ οι αγαπημένοι της άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με τα δικά τους σύνδρομα αλλά και τον πειρασμό.

Γιατί ο Ρομάν θα γίνει στόχος αστρικής επίθεσης; Ποια θα αποκαλυφθεί ότι είναι η αληθινή δαιμονική υπερφύση του Σεντ; Θα καταφέρει ο ερωτευμένος Μίχο να διατηρήσει τη λαμπρότητα της αγγελικής ψυχής του; Και άραγε ποιο ρόλο θα κληθούν να διαδραματίσουν η Μάρα και η Ελοΐζ; Αρχαία στοιχειακά και δαιμόνια, υλομορφές και μονόκερα, το λευκό δέντρο της πόλης Raquaea αλλά και ένα μυστήριο αγόρι που δε μεγαλώνει κάνουν τις περιπέτειες της Αμόρια ακόμα πιο μαγικές και απαιτητικές για την ηλικία της.

Στο τέλος του κοφτερού μονοπατιού της μήπως πρέπει τελικά να επιλέξει μια ζωή ανθρώπινη; Είναι η μοίρα της να απαρνηθεί το ‘Μάτι’ της και τους Φύλακές της δια παντός πλέον; Το «Βιβλίο Ι: Φύλακες» το 2016 άνοιξε τα ‘αγγελικά μάτια’ μας και μας έκανε να αγαπήσουμε τους χαρακτήρες του. Τώρα εκείνοι επιστρέφουν κοντά μας και μας καλούν να βαδίσουμε μαζί τους στο «Βιβλίο ΙΙ: Το Μονοπάτι». Ας αφεθούμε στα αλλόκοσμα ξόρκια τους μέσα από τη μαγευτική συνέχεια του εικονογραφημένου μυθιστορήματος φαντασίας “Angel Eyes”.

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά “Angel Eyes”, που αποτελεί το πρώτο και μοναδικό εικονογραφημένο μυθιστόρημα φανταστικής λογοτεχνίας αυτής της έκτασης στα ελληνικά. Η πλοκή βασίζεται στον ομώνυμο ονειρόκοσμο που εμπνεύστηκε η συγγραφέας-εικονογράφος και εκτυλίσσεται ταυτόχρονα στη φυσική και στην αστρική διάσταση, με χαρακτήρες τόσο ανθρώπινους όσο και αλλόκοσμους. Περιέχει 75 αυθεντικές εικόνες που σχεδίασε η ίδια δημιουργός με επιρροή από την ιαπωνική manga/anime τεχνοτροπία, καθώς επίσης και παράρτημα fan art. Το πρώτο μέρος, το “Angel Eyes Βιβλίο Ι: Φύλακες”, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2016 και μάγεψε το αναγνωστικό κοινό, ιδιαίτερα το εφηβικό και νεανικό, και μάλιστα χαρακτηρίστηκε best seller. Η σειρά “Angel Eyes” θα συνεχιστεί με τρία ακόμη βιβλία: ‘Προορισμός’, ‘Αργυρή Ιέρεια’ και ‘Πέρα απ’ τ΄ Άστρα

Συγγραφέας: Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου

ISBN: 978-618-82595-2-2

Αρ. σελίδων: 556

Έτος έκδοσης: 2017

Εκδόσεις: Ο τύπος-Ε.&Δ. Ζήσιμος Ο.Ε.

https://angeleyes.gr/the-novels/book-the-path/?v=8e66680cccbd&fbclid=IwAR1dLtFAGs3a-KFA6HYuu4tgyArVIkGffMz7cXhZ_uwojrn0GwPvf49fBWY

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σαν καθηγήτρια αγγλικής και γαλλικής γλώσσας. Τα τελευταία 15 χρόνια ζει με τον σύζυγο και την κόρη της στη Χίο και το μεγάλο της κίνητρο για ζωή είναι να κάνει τους συνανθρώπους της να ονειρεύονται περισσότερο. Συγγραφέας και εικονογράφος του Φανταστικού, δημιούργησε το 2011 τον Ονειρόκοσμο Angel Eyes, συνδυάζοντας τις κλίσεις της κι έκτοτε προσπαθεί να αναβιώσει το είδος του εικονογραφημένου μυθιστορήματος.

Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στη Χίο, ενώ συμμετέχει πολύ συχνά σε εγχώρια φεστιβάλ του Φανταστικού και της pop κουλτούρας, όπου έχει τη χαρά να συναντά και να συνομιλεί με το αναγνωστικό κοινό. Βιβλία της που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής είναι τα εξής: Angel Eyes Βιβλίο Ι: Φύλακες (2016), Angel Eyes Βιβλίο ΙΙ: Το μονοπάτι (2017), Angel Eyes Βιβλίο ΙΙΙ: Προορισμός (2018), Angel Eyes Βιβλίο IV: Αργυρή Ιέρεια (2019), Inari: Ο Δράκος με τις Επτά Καρδιές (2019), Το Δάσος που Βρυχάται (2020), Κάτω Κόσμος Βιβλίο I: Αθάνατες του Αζραέλ.