Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης αναφερόμενος στην επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ε.Κ.Λ. αναφέρει:

«Με μεγάλη χαρά σας ενημερώσαμε με την επιτόπια επίσκεψή σας στην κεντρική υπηρεσίας της 5ης ΥΠΕ, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε για άλλη μία φορά και να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα στην οποία αναφέρεσθε μερικώς και επιλεκτικά.

Για προφανείς δικού σας λόγους να σας υπενθυμίσουμε:

1.Η ΥΠΕ μετεγκαταστάθηκε το 2010, από κτήριο στο κέντρο της πόλης σε δύο κτήρια τα οποία χρησιμοποιούντο για εφημερία ιατρών!!!

2.Τα δύο κτήρια ανήκουν στο ΠΓΝ Λάρισας, τόσο από άποψη συντήρησης όσο και ιδιοκτησίας

3.Το πεπαλαιωμένο κεντρικό σύστημα ψύξης παρουσίασε βλάβη η οποία δεν μπορούσε να αποκατασταθεί άμεσα

4.Το ΠΓΝ Λάρισας προκήρυξε (ως όφειλε) διαγωνισμό για την αποκατάσταση της βλάβης, ο οποίος είναι σε εξέλιξη

5.Στο δεύτερο κτήριο της ΥΠΕ λειτουργεί κλιματισμός (ανεξάρτητος) στο οποίο στεγάζεται το τμήμα προμηθειών και (στο οποίο δεν αναφέρεσθε)

6.Δεν ήταν δυνατόν να τοποθετηθούν μεμονωμένα κλιματιστικά (από τεχνικής πλευράς λόγω μη αντοχής του ηλεκτρικού δικτύου)

7.Προμηθευτήκαμε άμεσα 46 ανεμιστήρες προκειμένου να μετριασθεί η κατάσταση

8.Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι συνθήκες είναι οι ίδιες για όλους τους συναδέλφους συμπεριλαμβανομένης και της διοίκησης της ΥΠΕ, καθότι ξηλώθηκαν με εντολή διοικητή και τα τέσσερα κλιματιστικά που υπήρχαν πριν τη βλάβη από τα γραφεία του διοικητή και των υποδιοικητών, προκειμένου να τοποθετηθούν στους διαδρόμους του κτηρίου και για να επικρατούν οι ίδιες συνθήκες εργασίας για όλους (που επιλεκτικά απορύψατε).

9. Η ΥΠΕ θέλοντας να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων εδώ και 7 μήνες έχει ξεκινήσει διαδικασίες ανεύρεσης κτηρίου στο κέντρο της πόλης.

Σας καλούμε και σας προσκαλούμε στην ΥΠΕ για μία ουσιαστική συνεργασία και όχι για επισκέψεις εφόδου και ελέγχου με τη δημιουργία στείρου καταγγελτικού λόγου για τη δημιουργία αποκλειστικά και μόνο εντυπώσεων».