40 χρόνια λειτουργίας γιορτάζει φέτος ο Δημοτικός Κουκλοθίασος ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ με πολλές επετειακές παραστάσεις. “Η Μάγισσα Μπαχλεβίτσα” είναι η παράσταση που θα ξαναζωντανέψει στη σκηνή και που έρχεται να μαγέψει και να κλέψει τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Πιστός της σύντροφος το μαύρο της κοράκι που έχει αφήσει εποχή στον Τιριτόμπα με την φράση " Κρα κρα κρα Μάγισσα Κακιά".

Το παραμυθόδραμα «Η Μάγισσα Μπαχλεβίτσα» έγραψε ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης Μιχάλης Χατζάκης, έχει κυκλοφορήσει σε βιβλίο και παίζεται πολλά χρόνια στο κουκλοθέατρο της ΧΑΝΘ στην Θεσσαλονίκη.

Στην Λάρισα ανέβηκε το 2022, μια παραγωγή του Δημοτικού κουκλοθίασου με τεράστια επιτυχία. Μετά από παράκληση σχολείων και κοινού θα παιχτεί σε επανάληψη για λίγες συλλεκτικές παραστάσεις.

Το κείμενο αποτελεί ένα λογοτεχνικό διαμάντι το οποίο έχει διασκευαστεί ειδικά για τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα.

Πρωτότυπα σκηνικά διπλής όψης, νέες κούκλες μαριονέτες, κοστούμια, έμμετρος ρυθμός, υπέροχη μουσική, μια παραμυθένια Πολιτεία επί σκηνής.

Η κακιά Μάγισσα Μπαχλεβίτσα και ο συμβολικός της χαρακτήρας, θα κάνει τις καρδιές των παιδιών να χτυπούν δυνατά. Πότε από αγωνία και πότε από συγκίνηση, τα παιδιά ζουν το παραμύθι και συμμετέχουν στην ιστορία σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Το κοράκι καλείται να προετοιμάσει τους θεατές για επερχόμενους κινδύνους, μα και να τους προβληματίσει για το καλό και το άδικο.

Ο Φασουλής και ο Ρεβίθης, κλασικοί ήρωες παραμυθιών, μέσα από τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους και τους μοναδικούς χαρακτήρες τους, οδηγούν τα παιδιά σε μία ταύτιση με τους ήρωες. Και στο τέλος, τα παιδιά δίνουν τη λύση, όπως πάντα.

Η υπόθεση του έργου

Μια μέρα, ένα κοριτσάκι, η Ελενίτσα, ξεμακραίνει από την αγκαλιά της γιαγιάς της, πέφτοντας στα χέρια της κακιάς μάγισσας Μπαχλεβίτσας.

Η γιαγιά είναι απαρηγόρητη μέχρι που εμφανίζεται ο Φασουλής και ο Ρεβίθης. Οι δύο φίλοι αναλαμβάνουν την άκρως επικίνδυνη αποστολή να ψάξουν για τη φίλη τους στο μαγεμένο δάσος της μάγισσας, αψηφώντας τους κινδύνους..

Προσπερνώντας ζούμπερα, ερπετά, καπλάνια κι αραχνιασμένα ξόρκια, ορκίζονται να σώσουν την Ελενίτσα όσο κι αν φοβούνται! Και μα την αλήθεια, φοβούνται πάρα πολύ! Και ο φόβος, φέρνει αγωνία κι η αγωνία δράση κι η δράση περιπέτεια κι η περιπέτεια κωμικοτραγικούς μπελάδες!

Στο μεταξύ, η μύτη της μάγισσας Μπαχλεβίτσας ιδρώνει, το κοράκι προσπαθεί κράζοντας να παραπλανήσει τους δύο φίλους, αλλά και να τους βοηθήσει να κλέψουν τη μαγική σκούπα της μάγισσας, ώστε να λυθούν και τα δικά του μάγια.

Θα προλάβουν να γλιτώσουν από τη μάγισσα όσο εκείνη κοιμάται τον ύπνο του ζοφερού της κακού δικαίου;

Θα νικήσει το καλό στο τέλος όπως σε κάθε παραμύθι;

Μέσα από τις συνεχόμενες ανατροπές του παραμυθιού, τα παιδιά ζυγιάζουν τα συναισθήματά τους και προσπαθώντας να νικήσουν τον φόβο τους, τον διακωμωδούν και προχωρούν. Προσπερνούν κάθε εμπόδιο απνευστί, μέσα από την αλήθεια της παιδικότητάς τους.

Πρωινές παραστάσεις καθημερινά από 28/2 έως 26/4 για σχολεία, ομάδες, συλλόγους. 

Επετειακές Παραστάσεις Σάββατο στις 18.00 και Κυριακή στις 11.00 για το κοινό 3,4,16,17 /3.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 2410251657 και inbox Facebook Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα