Κανείς δεν χάνεται
Η στήλη ομολογεί την συγκίνησή της για την επιστροφή του Κώστα Τζανακούλη στον δημόσιο βίο της Λάρισας. Και μόνο το γεγονός ότι στα εβδομήντα του ξεκινάει νέα καριέρα, σε μια θέση που επιθυμούσε διακαώς και ο Μάκης (Βορίδης) έστερξε, αξίζει κάθε έπαινο όπως και την προσοχή μας.
Ο τετράκις δήμαρχος Λαρισαίων, που ήθελε να γίνει βουλευτής αλλά μια Ελασσονίτισα, κόρη τυροκόμου, του έφραξε το δρόμο, επανακάμπτει στο προσκήνιο, ως γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Θα είναι πλέον το άγρυπνο βλέμμα του Ελληνικού κράτους για την πιστή εφαρμογή των νόμων στο οικοσύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης στα μέρη μας. Ποιος να το΄λεγε.
Ειλικρινείς ευχές.

Η ξανθιά γεωπόνος
Αθόρυβα αλλά μεθοδικά την κάνει τη ζημιά στη Νέα Δημοκρατία ο Βελόπουλος στη Λάρισα. Μετά τον καθηγητή Γεωπονίας Αλέξανδρο Παπαχατζή, διαφοροποιήθηκε με ελαφρά πηδηματάκια προς την «Ελληνική Λύση» και η Χριστίνα Κοντογιάννη, γνωστή ξανθιά γεωπόνος από τα δρώμενα της ΝΟΔΕ αλλά και το ψηφοδέλτιο της Ρένας.
Μάλλον έχουν μεγάλη τρύπα στο αγροτικό ντεπόζιτο οι γαλάζιοι και οι διαρροές αυξάνονται. Στο κόμμα του «Βελό» το βαρύ όνομα είναι ο καθηγητής, ωστόσο η ξανθιά γεωπόνος δεν πήγε για βόλτα, την έδρα θέλει και θα κάνει τα πάντα για να την διεκδικήσει.

Οι δυο τους πάντως, παρά τις κακόβουλες φήμες ότι σφάζονται, στο ιστολόγιο της ξανθιάς γεωπόνου ποζάρουν μαζί, όπως φαίνεται και στη φωτό. Αν μάλιστα κρίνουμε και από τα σχόλιά της, ο σεβασμός της για τον Παπαχατζή είναι κάτι παραπάνω από βέβαιος, «ξέρει ο καθηγητής» γράφει.
Πως δεν ξέρει…

Πιερρακάκης στα Ξωτικά
Σε μπράντ για τα γειτονικά Τρίκαλα έχει εξελιχτεί ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Παπαστεργίου. Μέχρι και σε πανεπιστημιακά συνέδρια στην Βοστώνη τον καλούν να μιλήσει για τεχνολογία. Αλλά και η πόλη σώθηκε, πακτωλός τα προγράμματα, πρώτα παίρνουν τα Τρίκαλα και μετά όλοι οι άλλοι.
Όσο για τον «Μύλο των Ξωτικών» πέρα από ψυχαγωγικό πάρκο των Χριστουγέννων, είναι και ένα εξαιρετικό εργαλείο δημοσίων σχέσεων. Ο δήμαρχος, μαθαίνουμε, ότι περιμένει αυτές τις μέρες, τον Πιερρακάκη ο οποίος θα έρθει οικογενειακώς για να ξεναγηθεί στα Ξωτικά. Που θα πήγαινε ο ψηφιακός, στον Παπαστεργίου, δεν κουράζεται μαζί του, μιλάνε την ίδια γλώσσα …

Κακίες
Παραζάλη στο στελεχιακό δυναμικό του ΠαΣοΚ έχει προκαλέσει η Καϊλή. Απάνω που ο πρόεδρος Νίκος είχε αρχίσει να στρώνει το μαγαζί και να τσιμπάει μονάδες στις μετρήσεις, ήρθε η λαμπερή από τις Βρυξέλλες να κάψει πολλούς με την ακτινοβολία της.
Μόλις καθίσει ο κουρνιαχτός θα φανεί και το μέγεθος της ζημιάς. Δεν λείπουν πάντως και οι τοπικές κακίες. Σύντροφος αναρωτήθηκε με νόημα «ποια είναι η Καϊλή του Κάμπου;».
Δεν υπάρχει, πρόκειται για ευφυολόγημα, μία ήταν η Εύα…

Εχεκράτης ο Θεσσαλός (εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ)