Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τις επιχειρήσεις – μέλη του με θέμα: «Εργασία Πολιτών Τρίτων Χωρών στην Ελλάδα – Διαδικασίες Μετάκλησης Εργαζομένων» την Πέμπτη 14/12/2023 στις εγκαταστάσεις του στη Λάρισα.

Εκπρόσωποι επιχειρήσεων όλων των κλάδων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το θεσμικό πλαίσιο, τις διαδικασίες και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν εφόσον επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη λύση της μετάκλησης εργαζομένων από τρίτες χώρες για να καλύψουν θέσεις εργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Θεόδωρος Γεράκας, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένη Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος ενημέρωσε για το νομοθετικό και διαδικαστικό πλαίσιο που αφορά την εργασία πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα, ο κ. Άγγελος Τσαβδάρης, Πρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Οικονομίας, ο οποίος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τη μεθοδολογία εύρεσης των εργαζομένων προς μετάκληση από την Ινδία και παρουσίασε τις δράσεις υποστήριξης και υπηρεσίες που προσφέρει το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο προς τις ελληνικές επιχειρήσεις με σκοπό να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα στην εύρεση εργαζομένων.

Επιπλέον, παρουσίασε το πρόγραμμα «Ευτοπία» που έχει εκπονήσει το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο το οποίο διασφαλίζει την άμεση αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης εργατών στην αγροτική και βιομηχανική παραγωγή.

Η κα Όλγα Τσιούρβα, Περιφερειακή Διευθύντρια Δ.ΥΠ.Α Θεσσαλίας παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο εμπλέκεται η Δ.ΥΠ.Α στα αιτήματα των επιχειρήσεων για μετακλητούς εργαζόμενους και τις ειδικότητες που είναι αποδεκτές από την ελληνική νομοθεσία.

Παράλληλα, ανέπτυξε τις διαδικασίες εύρεσης προσωπικού μέσω των υπηρεσιών της Δ.ΥΠ.Α. που είναι και ο κύριος κρατικός φορέας εύρεσης προσωπικού.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Προέδρος του ΣΘΕΒ, κ. Γιώργος Ρουπακιάς, ενώ το συντονισμό της συζήτησης έκανε η Διευθύντρια του ΣΘΕΒ, κ. Έλενα Καματέρη.

Από την Υπηρεσία του Συνδέσμου συμμετείχε ο κ. Χρήστος Τσιτόπουλος (Γραφείο Υποστήριξης Μελών).