Σε ενωτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 2 Ιανουαρίου, η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων για την εκλογή προεδρείου του σώματος καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Της συνεδρίασης προήδρευσε ο πρώτος πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Γούσιας.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου ευχήθηκε χρόνια πολλά «να έχουμε μία καλή θητεία και να μπορέσουμε προχωρήσουμε όλοι μαζί ως συμβούλιο. Μας ανέδειξαν οι Φαρσαλινοί για να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον τους.

Δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι σε κανέναν, ούτε χρειάζεται να ανταγωνιστούμε μεταξύ μας. Ο Δήμαρχος είναι ανοιχτός σε οτιδήποτε, οι ιδέες είναι καλοδεχούμενες. Με συζήτηση μπορούμε να προχωρήσουμε. Ελπίζω αυτό το συμβούλιο να είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Οι εκλογές έχουν τελειώσει, προχωράμε όλοι μαζί με διάλογο. Καλή επιτυχία στο νέο συμβούλιο».

«Εύχομαι το πρόσωπο που επιλέξατε να τιμήσει αυτό το θεσμό για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και της Δημοκρατίας» τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου, ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Αποστόλης Αναγνώστου είπε πως οφείλει «να υπάρξει ένα διεκδικητικό πλαίσιο για το καλό του Δήμου και της κοινωνίας».

Ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας, με το σώμα να εκλέγει ομόφωνα τόσο τον νέο πρόεδρο κ. Παναγιώτη Μακρυγιάννη, όσο και τον αντιπρόεδρο κ. Ταξιάρχη Κουτσοκέρα και τον γραμματέα κ. Βασίλη Βασιλόπουλο.

Εν συνεχεία, τη θέση του στο προεδρείο έλαβε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος κ. Παναγιώτης Μακρυγιάννης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το σώμα για την ομόφωνη εκλογή του είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Θα δουλέψουμε με πνεύμα συνεργασίας.

Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε χρήσιμοι και δημιουργικοί, όχι μέσω κατ’ ανάγκη συμφωνίας για όλα, αλλά μέσα από μια βαθιά πολιτική και γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών, απόψεων και προτάσεων, η οποία θα μετουσιώνεται σε συνθέσεις και τελικά σε αποφάσεις, που θα δίνουν λύσεις στα προβλήματα των δημοτών.

Από την πλευρά μου θέλω να διαβεβαιώσω το σώμα ότι σε συνεργασία με το διαπαραταξιακό προεδρείο θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις με πολύ αγάπη για την πόλη μου, με ανιδιοτέλεια, με απόλυτο σεβασμό και δημοκρατική νομιμοποίηση των παρατάξεων και κάθε συμβούλου και με την αμεροληψία που επιβάλλεται για να αποτελέσει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, το δημοκρατικό πολιτικό όργανο, το οποίο με τις αποφάσεις του και με αποτελεσματικό τρόπο, θα βελτιώνει συνεχώς την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών και θα αναβαθμίζει την πόλη με στόχο να την καταστήσει εξωστρεφή, ελκυστική και πρωτοπόρα.

Εκφράζω τέλος την βεβαιότητα, ότι το σώμα έχει την γνώση, την ικανότητα, την θέληση και την διάθεση να δουλέψει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του τόπου».

Σε ότι αφορά τέλος την σύνθεση της νέας Οικονομικής Επιτροπής, σε αυτή εξελέγησαν ως τακτικά μέλη από την παράταξη του Δημάρχου οι κ.κ. Γούσιας, Γκατζόγιας, Μπασαγιάννης και Χατζηπλή και ως αναπληρωματικά οι κ.κ. Αρσενοπούλου, Βασιλείου, Γεροβασίλης και Φούφα. Από την αντιπολίτευση εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι κ.κ. Παναγιωτοπούλου και Ίφου και ως αναπληρωματικά οι κ.κ. Ραπτόπουλος και Γώγος.