Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας με δήλωσή του απαντά στον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» και μέλος Δ.Σ. του Δ.Ω.Λ. Θανάση Δρυστέλλα αναφέροντας τα εξής:

«Κατ΄ αρχάς, θα ήθελα να τονίσω στον κ. Δρυστέλλα ότι στο Δ.Ω.Λ., μόνο αφωνία δεν υπάρχει. Το αντίθετο μάλιστα. Πρώτα απ΄ όλα, χθες, ακούστηκε δυνατά η φωνή των εκτελεστών της Φιλαρμονικής, που μετά την απόφαση του Δημάρχου για αύξηση της επιχορήγησης, ανοίγει ο δρόμος, για να γίνουν πλήρους ωραρίου. Η φωνή του Δ.Ω.Λ. ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα, όταν από το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερωθήκαμε ότι, αυτή τη στιγμή μάλλον είναι το πρώτο στην Ελλάδα σε αριθμό μαθητών. Και βέβαια όλο το καλοκαίρι, ακουγόταν από την Κάτω Ιταλία, μέχρι το Κηποθέατρο και την Άνδρο, οι συναυλίες όλων των συνόλων μας και τα δυνατά χειροκροτήματα που τα συνόδευαν.

Επί της ουσίας:

Στο Δ.Σ. του Δ.Ω.Λ. την 25η Αυγούστου, ήρθε εκτός ημερησίας διάταξης, από το Σύλλογο των καθηγητών, το θέμα στο οποίο αναφέρεστε. Το θέμα αυτό, η πλειοψηφία, αποφάσισε να μην ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη, καθόσον ούτε επείγον ήταν (αφορά την περίοδο 2020-2021) και δεύτερον διότι το Δ.Σ. είχε αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη στελέχωση του Δ.Ω.Λ. με μουσικούς ΙΔΟΧ.

Και μία ερώτηση:

Γνωρίζει ο κ. Δρυστέλλας, την ύπαρξη αλληλογραφίας με την πρόεδρο του συλλόγου των εργαζομένων του Δ.Ω.Λ., για το ζήτημα που έφερε ο ίδιος στη δημοσιότητα;

Διά απλής ανάγνωσης, ο κ. Δρυστέλλας με την ανακοίνωσή του υπέπεσε στις εξής μη νόμιμες ενέργειες: α)δημοσιοποίησε στον ηλεκτρονικό τύπο θέματα που άπτονται του ιατρικού απορρήτου χωρίς την στοιχειώδη ευαισθησία αλλά και σύνεση να καταθέσει στην σημερινή συνεδρίαση τις όποιες αιτιάσεις του, β)με την χθεσινή ανακοίνωσή του, μιλά εξ ονόματος του προέδρου των εργαζομένων, εδώ δηλαδή κυριολεκτικά μιλάμε για νόσφιση εξουσίας, αλλά το κυριότερο γίνεται και δικαστής που και διερευνά και παραλλήλως εκδίδει καταδικαστική απόφαση αναφέροντας επί λέξει: Αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν τη σοβαρότητα παράβασης καθήκοντος από τους εμπλεκόμενους αλλά και κατάχρησης δημοσίου χρήματος μιας που καταβάλλονται μισθοί και επιδόματα που δεν έχουν αντίκρισμα, καθώς δεν εκτελούνται καθήκοντα που περιγράφονται στις σχετικές διατάξεις και ΦΕΚ για αυτές τις θέσεις»

Τελικά, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…»