Σε απάντηση του Γραφείου Τύπου Δ. Λαρισαίων στην ανακοίνωση Κ. Βαϊούλη για το Δημοτικό Ραδιόφωνο, αναφέρονται τα εξής:

“Κατ’ αρχάς να καλωσορίσουμε τις ευαισθησίες του κ. Βαϊούλη για το δημοκρατικό λαό της Λάρισας. Η όψιμη προσήλωση του στα δημοκρατικά ιδεώδη είναι μια πρόοδος!

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» βλέπει προπαγανδιστικό μηχανισμό στο δημοτικό ραδιόφωνο, σ’ ένα από τα πλέον ελεύθερα και πολυφωνικά μέσα ενημέρωσης της πόλης το οποίο μάλιστα φιλοξενεί τις θέσεις του ιδίου και της παράταξης του.

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Λάρισας με ιστορία άνω των τριάντα ετών, έχει δώσει τις εξετάσεις του στην κοινωνία της πόλης και έχει κερδίσει την αξιοπιστία του. Σ’ αυτά τα τριάντα χρόνια τήρησε και τηρεί στο ακέραιο την πολυφωνία και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές βρέθηκε στο στόχαστρο διαφόρων παραταξιακών σκοπιμοτήτων και παρά τα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια, χάρη στην απόπειρα κατάργησης του στο παρελθόν από τις πολιτικές της κρατικής εξουσίας.

Η δημοτική αρχή έχει ήδη δρομολογήσει την επίλυση των προβλημάτων αυτών και προσπαθεί να στηρίξει με αξιόπιστο τρόπο το πρόγραμμα του, με προσθήκες εξωτερικών συνεργατών στο σταθερό εργασιακό προσωπικό του. Αν ο κ. Βαϊούλης και η παράταξη του θέλουν να ζητάμε «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» στην επιλογή των συνεργατών, λυπούμαστε αλλά θα τους στεναχωρήσουμε. Οι δικές μας δημοκρατικές ευαισθησίες έχουν άλλο πρόσημο.

Η επιλογή των συνεργατών γίνεται με βάση την επαγγελματική αξιολόγηση τους κι όχι με βάση τις πολιτικές τους πεποιθήσεις όπως πιστεύει ο κ. Βαϊούλης. Ας ανατρέξει στον κατάλογο των ανθρώπων που έχουν συνεργαστεί ή συνεργάζονται με το ραδιόφωνο στα τριάντα και πλέον χρόνια της λειτουργίας του και θα αντιληφθεί ότι ποτέ – ούτε σήμερα φυσικά – δεν έγινε καμιά απόπειρα κομματικοποίησης του.

Και τέλος, όταν ο κ. Βαϊούλης ισχυρίζεται ότι ο Δήμαρχος επιχειρεί να στήσει «προσωπικό μηχανισμό προπαγάνδας», στρέφεται ευθέως εναντίον των καταξιωμένων δημοσιογράφων του Δημοτικού Ραδιοφώνου, αλλά αυτό δεν τολμά να το εκστομίσει, γιατί θα αποκαλύψει έτσι το πραγματικό του πρόσωπο”.