Σε δήλωση του δημοτικού συμβούλου Ντίνου Διαμάντου, σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου Λαρισαίων, αναφέρονται τα εξής:

«Στο δελτίο τύπου της 6/2/2024 ο κος Μαμάκος αναφέρθηκε ότι «Έλλειμμα 20 εκατ. ευρώ στον Δήμο Λαρισαίων ανακάλυψε μετά από ελέγχους η νέα Δημοτική Αρχή».

Τελικά αντιλαμβανόμενος την ευθύνη του δύο μήνες μετά «τα γύρισε» και στο δελτίο τύπου της 5/4/2024 ανέφερε ότι «οι υποχρεώσεις αφορούσαν στην ελλιπή εγγραφή»!

Η μία από τις 6…

Αναφερόμενος σε μία από έξι βασικές επιλογές για την ανάταξη της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Λαρισαίων ανακοίνωσε τη «Δημιουργία ειδικού μηχανισμού» αύξησης των εσόδων του Δήμου που θα έχει ως στόχο την είσπραξη ενός σημαντικού ποσοστού των ανείσπρακτων οφειλών Παρελθόντων Οικονομικών Ετών (ΠΟΕ), που αυτή τη στιγμή αγγίζουν τα 37,5 εκατ. ευρώ.

Το «νέο» έχει και … παρελθόν

Επειδή όμως το «νέο» έχει και … παρελθόν, ανατρέχοντας κάποιος στον ταμειακό απολογιστικό πίνακα του 2014 θα αντιληφθεί τις επιδόσεις της θητείας του τότε Αντιδημάρχου Οικονομικών κου Μαμάκου σχετικά με τις εισπράξεις εσόδων Παρελθόντων Οικονομικών Ετών (ΠΟΕ) και τι παρέδωσε στη Δημοτική Αρχή Καλογιάννη.

Φαίνονται καθαρά (στα σύνολα 21-2-321-3) ότι, σε «Βεβαιωθέντα» ΠΟΕ ύψους 44.491.971 ευρώ ο κος Μαμάκος έφυγε αφήνοντας πίσω του στη Δημοτική Αρχή Καλογιάννη «Υπόλοιπα» ύψους 40.135.768 ευρώ δηλαδή το 90% !!!

Αλήθεια, από αυτό το «νοικοκύρεμα» που έκανε τότε ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών αντλεί σήμερα την υπεραισιοδοξία του για την «πρόβλεψή» του στην πρόσφατη ανακοίνωση ότι θα εισπράξει από παρελθόντα έτη (ΠΟΕ);

Με τη γνωστή μέθοδο της κατσαρόλας με το βραστό νερό;

Ή μήπως προετοιμάζει τους πολίτες με το «δροσερό νερό» της παραπλανητικής υπεραισιοδοξίας για το επικείμενο «κάψιμό» τους με την αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων (κατά τη γνωστή μέθοδο της κατσαρόλας με το βραστό νερό) ;

Την ίδια στιγμή μάλιστα που έχει κάνει «άτυπη στάση πληρωμών» προμηθευτών και εργολάβων ενώ ήδη έχει εκταμιευθεί σημαντικό ποσό προς το Ταμείο του Δήμου από τις έκτακτες ενισχύσεις λόγω Daniel».