Σειρά παρεμβάσεων με επισκευές και συντηρήσεις όπου κρίνεται σκόπιμο θα λάβουν χώρα σε πλήθος σχολικών μονάδων της επαρχίας. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 116.506,02 ευρώ.

«Η προσήλωσή μας σε ότι αφορά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων στην επαρχία μας είναι διαρκής. Στο πλαίσιο αυτό και σε αγαστή συνεργασία με την υπηρεσία μας, τις σχολικές επιτροπές και τις διευθύνσεις των σχολείων προχωρούμε σε παρεμβάσεις όπου κρίθηκε σκόπιμο» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων όπου θα γίνει πλήρης ανακαίνιση στις παιδικές τουαλέτες, στα 3οκαι 4ο Δημοτικά Σχολεία Φαρσάλων, στο 3ο – 4ο Νηπιαγωγεία Φαρσάλων όπου θα  γίνει προμήθεια και αντικατάσταση νέων ειδών υγιεινής και συντήρηση των χώρων, στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο και 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Φαρσάλων όπου θα γίνει προμήθεια και αντικατάσταση νέων ειδών υγιεινής, αντικατάσταση κατεστραμμένων πλακιδίων ιδίου τύπου, όπου απαιτείται στα WC (παιδιών και δασκάλων) και συντήρηση χώρων.

Στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων θα γίνει προμήθεια και αντικατάσταση νέων ειδών υγιεινής, αντικατάσταση κατεστραμμένων πλακιδίων ιδίου τύπου, όπου απαιτείται στα WC (παιδιών και δασκάλων), συντήρηση του χώρου αλλά και αντικατάσταση (προμήθεια και τοποθέτηση) πολυκαρβουνικών φύλλων για επιστέγαση του συνολικού τμήματος του αίθριου, το οποίο στεγάζεται με πολυκαρβουνικό.

Στο Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Βαμβακούς θα γίνει προμήθεια και αντικατάσταση νέων ειδών υγιεινής για τις τουαλέτες, συντήρηση των χώρων, ενώ στο Γυμνάσιο θα κατασκευαστεί και WCΑΜΕΑ.

Στο Δημοτικό της Ερέτριας, το οποίο συστεγάζεται με το Νηπιαγωγείο λόγω κατασκευής των WCΑΜΕΑ στα σημερινά WC των παιδιών, τα δεύτερα θα μεταφερθούν σε διπλανό WC, το οποίο σήμερα δεν  χρησιμοποιείται. Θα γίνει επίσης γενική συντήρηση των χώρων όπου χρειαστεί.

Τέλος, στα 2ο Δημοτικό Φαρσάλων – 2ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων – Δημοτικό Ευϋδρίου – Γυμνάσιο Ευϋδρίου- Νηπιαγωγείο Ευϋδρίου – Δημοτικό Σταυρού – Νηπιαγωγείο Σταυρού- Δημοτικό Διλόφου, θα γίνει προμήθεια και αντικατάσταση νέων ειδών υγιεινής, αντικατάσταση κατεστραμμένων πλακιδίων ιδίου τύπου, όπου απαιτείται στα WC (παιδιών και δασκάλων). Απόξεση παλαιών χρωματισμών, αποκατάσταση από τυχόν φθορές στις θύρες και τα κασώματα. Θα βαφτούνσύμφωνα με τις προδιαγραφές της μελέτης. Στο Δημοτικό Διλόφου να γίνει και στερέωση της στέγης.