Νέο εξοπλισμό στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισής του παρέλαβε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο». Ο Εξοπλισμός αφορά ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2 ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (Κ.Μ.Μ) για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), οι οποίες είναι κατάλληλες για χρήση σε χώρους Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα είναι άκρως απαραίτητες για τον κλιματισμό και το φιλτράρισμα του αέρα σε όλους τους χώρους των επειγόντων αλλά και στο σηπτικό χειρουργείο του ΓΝΛ. Πρόκειται για δύο Κεντρικές Κλιματιστικές Εγκαταστάσεις  με νέες προδιαγραφές σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού του COVID 19.

Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του ιού covid 19 και άλλες λοιμώξεις, ειδικότερα προσφέρει ποιοτικότερες και ασφαλέστερες  υπηρεσίες στους πολίτες που προσέρχονται στο Γ.Ν. Λάρισας και υγιές περιβάλλον για τους εργαζόμενους.

Το έργο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ  για την  Ενίσχυση των Υπηρεσιών Υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την επιδημία COVID - 19 και για την βελτίωση της πρόσβασης του πληθυσμού σε ανθεκτικές υπηρεσίες υγείας, με ΚΩΔ. ΠΡΑΞΗΣ/MIS (ΟΠΣ):  5070676, συνολικής δαπάνης  59.805,20€