Ο Δήμος Κιλελέρ απέστειλε προς τον ΕΛ.Γ.Α. Λάρισας και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιστολή την οποία κοινοποίησε στον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Τριαντόπουλο και στον Διοικητή του ΕΛ.Γ.Α., κ. Λυκουρέντζο στην οποία ερωτά για τον τρόπο που θα γίνουν οι διορθώσεις και οι νέες δηλώσεις των πληγέντων από την πλημμύρα παραγωγών και παράλληλα ζητά να ανοίξει το πληροφοριακό σύστημα του ΕΛ.ΓΑ για να μπορέσουν οι αγρότες να τροποποιήσουν τις αρχικές ή να κάνουν νέες δηλώσεις ζημιάς που θα αφορούν στο πάγιο κεφάλαιο.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Για την θεομηνία με ονομασία « Daniel », το πληροφοριακό σύστημα του ΕΛΓΑ έχει κλείσει από τις 12/1/2024.

Σε πλημμυρισμένες περιοχές όπου δεν υπήρχε πρόσβαση μέχρι πρόσφατα, διαπιστώθηκαν τώρα οι ζημιές σε πάγιο εξοπλισμό και αλλοίωση εδάφους.

Αυτή τη στιγμή όμως το σύστημα είναι κλειστό και υπάρχουν τουλάχιστον 300 αιτήματα πληγέντων παραγωγών του Δήμου Κιλελέρ που αφορούν την τροποποίηση της αρχικής δήλωσης ζημιάς ή και κατάθεση αρχικής δήλωσης.

Χωρίς αυτό δεν μπορούν να υποβάλλουν φάκελο στην Περιφέρεια.

Για τους παραπάνω λόγους και για τη διευκόλυνση της διαδικασίας ζητούμε αρχικά να πληροφορηθούμε με ποιον τρόπο θα γίνουν οι διορθώσεις και οι νέες δηλώσεις των πληγέντων και πότε θα ανοίξει για αυτόν το λόγο το πληροφοριακό σύστημα του ΕΛ.Γ.Α που είναι κλειστό. Να σημειωθεί ότι καμία αλλαγή ή προσθήκη δεν μπορεί να γίνει από τους ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α»