Η αγαπημένη κωμωδία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου ΝΑ ΠΕΘΕΡΟΣ ΝΑ ΜΑΛΑΜΑ είναι το δεύτερο έργο που ανεβαίνει από το Θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ , στη φιλόξενη Αυλή του Νηπιαγωγείου Νίκαιας (δίπλα από το Πολιτιστικό Κέντρο), μετά το πολύ πετυχημένο ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΑ, στις 24, 25 και 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 21.15.
«Λίγο πριν ζητήσει το κορίτσι του σε γάμο, κορίτσι που γνώρισε καθώς γλίστρησε από ένα πορτοκάλι που έπεσε από τη σακούλα, ο Αριστείδης που φημίζεται για την ατυχία του μετά από μία πτώση γλάστρας στο κεφάλι του την ώρα που κατευθύνεται προς το σπίτι της κοπέλας , βρίσκεται συμπωματικά στη γκαρσονιέρα από την οποία έπεσε η γλάστρα η οποία φιλοξενεί ένα παράνομο ζευγάρι.
Μετά από απειλές και αφού αποζημιώνεται για την ταλαιπωρία ο Αριστείδης αποχωρεί για να πάει την επόμενη μέρα στο σπίτι της κοπέλας.
Στο σπίτι της κοπέλας αγνοώντας ότι ο άντρας με τον οποίο λογομάχησε στην παράνομη ερωτική φωλιά ήταν ο πατέρας της αγαπημένης του, περιγράφει το περιστατικό στην μέλλουσα πεθερά του.
Όταν εκείνη καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται, ζητά εξηγήσεις από τον άντρα της που, αρνούμενος τα πάντα, και προβάλλοντας ως σύγχρονος Ταρτούφος τη θρησκευτική του πίστη προσπαθεί να βγάλει τρελό τον Αριστείδη και να τον διώξει...
Ο Αριστείδης δεν πτοείται και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται η μία μετά την άλλη.»
Σκηνοθεσία: Άκυς Μητσούλης
Βοηθός σκηνοθέτη – Μουσική επιμέλεια: Ευγενία Μιχάλη
Διεύθυνση σκηνής: Όλγα Παπαβασιλείου
Σχεδιασμός αφίσας – επιμέλεια προγράμματος: Άγγελος Αβδανάς
Φωτογραφίες: Ηλίας Αθαναηλίδης
Make up artist: Β.Νικολάου Beauty Academy

Ηθοποιοί: (αλφαβητικά) Βασίλειος Δαρδούμπας, Νίκος Ζαβλιάκης, Κωστας Ζιώγος, Μαρία Κουκλωμένου, Βίκυ Κουκουλιάφκα, Σοφία Μπαντή, Γιώργος Μπόζαρλης, Παρίσης Μποντικούλης, Βασιλική Ντίκου, Θάνος Σακελλαρίου, Μεταξία Τσιγάρα, Κωνσταντίνα Χατζητζομπάνη.