Κάλεσμα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ, απηύθυναν τα μέλη του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κ. Χρ. Παπαναστάση, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Λάρισα στο πλαίσιο προετοιμασίας της κινητοποίησης αλλά και των εγκαινίων των γραφείων του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας.

Οσον αφορά το συλλαλητήριο στην ΔΕΘ, στο οποίο συμμετέχει τόσο ο δημόσιος, όσο και ο ιδιωτικός τομέας θα αναχωρήσουν λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 στις 12:00 το μεσημέρι από το Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας. Το ραντεβού έχει δοθεί για το απόγευμα στις 6 στο άγαλμα του Ε. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας κ. Μ. Τζιατζιάς κάλεσε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να πάρουν μέρος στο συλληλητήριο και να δώσουν δυναμικό παρών διεκδικώντας επί της ουσίας το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση.

Ο. Χρ. Καραναστάσης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ διευκρίνισε ότι στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ συμμετέχει μετά από πολλά χρόνια και η ΓΣΕΕ και υπογράμμισε ότι το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας εξανεμίζει τον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων οδηγώντας τους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Τα αιτήματα της κινητοποίησης του Σαββάτου στη ΔΕΘ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αυξήσεις στους μισθούς στα ίδια επίπεδα με τον πληθωρισμού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού, κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη για τα εργασιακά κ.α.