Παρέμβαση σχετικά με το ζήτημα της ίδρυσης πρότυπου σχολείου στην Λάρισα έκανε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» κατά τα έτη 2019 – 2023, Νίκος Γαμβρούλας. Όπως σημειώνει:

«Σε μια ακόμη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της ίδρυσης πρότυπου σχολείου στην πόλη μας δίχασε και δημιούργησε συγκρούσεις. Φαίνεται ξεκάθαρα πως ο σχεδιασμός για την ίδρυση πρότυπου σχολείου στην πόλη της Λάρισας είναι πρόχειρος. Η πρόταση για «προσωρινή» στέγαση του πρότυπου σχολείου στο κτιριακό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου - 2ου Λυκείου, δημιουργεί μια σειρά από θέματα, όπως:

- Δεν πραγματοποιήθηκε ουσιαστική διαβούλευση με τους διδάσκοντες, τους μαθητές και τους γονείς των παραπάνω σχολείων.

- Εγείρονται ερωτηματικά ως προς την νόμιμη συστέγαση των εκπαιδευτικών μονάδων.

- Η συστέγαση των εκπαιδευτικών μονάδων είναι δεδομένο πως θα «στριμώξει» και θα περιορίσει αίθουσες και υποδομές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία.

- Δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς την επίτευξη των στόχων ίδρυσης πρότυπου σχολείου, χωρίς την ύπαρξη κατάλληλων υποδομών.

- Δημιουργείται το ερώτημα αν πράγματι αναβαθμίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία, που είναι και το ζητούμενο.

- Επικρατεί ανησυχία για τον παιδαγωγικό αντίκτυπο της κατηγοριοποίησης μαθητών και σχολικών μονάδων, που αναπόφευκτα θα προκύψει στο σχολικό συγκρότημα με την προτεινόμενη συστέγαση.

Πέραν αυτών, κανείς δεν ξεκαθαρίζει πότε το πρότυπο σχολείο θα στεγαστεί σε αυτόνομο κτιριακό συγκρότημα, αφήνοντας την εκπαιδευτική κοινότητα με την εντύπωση πως η φαινομενικά προσωρινή λύση της συστέγασης, μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ή και να αποτελέσει μόνιμη λύση.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, είναι να επικρατεί σύγχυση και έντονος προβληματισμός τόσο στην εκπαιδευτική όσο και στη μαθητική κοινότητα, αλλά και τους γονείς, σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων από τη νέα σχολική χρονιά.

Στόχος των αρμοδίων αρχών θα έπρεπε να είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη λειτουργία πρότυπου σχολείου στη Λάρισα. Αντ' αυτού προτείνεται μία πρόχειρη λύση μέσω της συστέγασης, χωρίς τις κατάλληλες υποδομές και χωρίς συναινέσεις, με αποτέλεσμα τον διχασμό και τις συγκρούσεις.»