Επιστολή προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κ.Σωτήρη Γιαννακόπουλο, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Ηλία Κοτσιμπογεώργο και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, απέστειλε ο οικονομολόγος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ορμή Ανανέωσης" Νίκος Γαμβρούλας, με σκοπό να προτείνει τη διεκδίκηση χρηματοδοτικού προγράμματος για όσες επιχειρήσεις έχουν υποστεί οικονομική ζημιά, λόγω των καταστροφικών πλημμυρών.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει:
"Είναι γεγονός ότι οι καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, έπληξαν τόσο νοικοκυριά όσο και επιχειρήσεις της περιοχής. Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν υποστεί καταστροφή σε κτιριακές υποδομές, υλικοτεχνική υποδομή,  εμπορεύματα κτλ, ενώ υπάρχουν και επιχειρήσεις που έχουν υποστεί οικονομική ζημιά ως συνέπεια των παραπάνω καταστροφών (μείωση αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών σε πλημμυρισμένες περιοχές, επιχειρήσεις που γειτνιάζουν με πλημμυρισμένες περιοχές, επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση κτλ). 
Είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές να στηριχθούν ουσιαστικά από την πολιτεία και μάλιστα άμεσα, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες. Για όσους έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τις πλημμύρες (καταστροφές κατοικιών, καταστροφές επιχειρήσεων, καταστροφές ζωικού κεφαλαίου, καταστροφές αγροτικών εκτάσεων κτλ) έχουν εξαγγελθεί και υλοποιούνται ορισμένα μέτρα στήριξης από το κεντρικό κράτος.
Θα πρέπει όμως να στηριχθούν και όσες επιχειρήσεις έχουν έμμεσες ζημίες από τις πλημμύρες και εννοώ την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί, όπως την περιέγραψα παραπάνω. Στο πολύ κοντινό παρελθόν, επιχειρήσεις σε πυρόπληκτες και σεισμόπληκτες περιοχές της χώρας έλαβαν επιχορηγήσεις από προγράμματα ΕΣΠΑ, λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών που ήρθε ως συνέπεια των παραπάνω φυσικών καταστροφών. 
Θεωρώ αναγκαίο να αναληφθεί μία πρωτοβουλία από το Επιμελητήριο Λάρισας, το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, που αποτελούν τους κύριους φορείς εκπροσώπησης των επιχειρήσεων, και να διεκδικήσουμε για την περιοχή μας ένα αντίστοιχο χρηματοδοτικό πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, για επιχειρήσεις που έχουν υποστεί οικονομική ζημιά σε πλημμυρισμένες περιοχές."