Τεράστια ανατροπή και πρόκριση της Λάρισας στα ημιτελικά, σε έναν αγώνα που διήρκησε πάνω από 2,5 ώρες κι αποβλήθηκαν έξι παίκτες. Οι Θεσσαλοί πέτυχαν την μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία τους και θα αντιμετωπίσουν πιθανότατα στα ημιτελικά τον Παναθηναϊκό.

Ο Κολοσσός αν και βρέθηκε στο +9 (61-70) δύο λεπτά πριν το φινάλε, έδωσε την ευκαιρία στην Λάρισα να κάνει το απόλυτο comeback και να στείλει τον αγώνα στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο οι δύο ομάδες σκόραραν επί το πλείστον από την γραμμή της φιλανθρωπίας, με τους Θεσσαλούς να εκμεταλλέυονται το μομέντουμ, αλλά και το γεγονός ότι o Floyd αστόχησε στο τελευταίο σουτ, με συνέπεια να παίρνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση στα ημιτελικά.

Στον αντίποδα ο Κολοσσός έχασε ένα δικό του παιχνίδι, αφού σε όλο το 40λεπτο δεν κυνήγησε ούτε μία φορά στο σκορ κι είχε διαφορά ασφαλείας στο τέλος του αγώνα. Στην παράταση όμως οι φιλοξενούμενοι πάλι έμειναν κοντά στο σκορ, αλλά ο Floyd ήταν ο μοιραίος παίκτης με την χαμένη βολή στα τελευταία δευτερόλεπτα και το χαμένο σουτ που μπήκε και βγήκε στο τέλος.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Floyd με 18 πόντους, με τον Pot να έχει εξαιρετική εικόνα με 13 πόντους και 5 ασίστ και τον Μαργαρίτη να πετυχαίνει πέντε "χρυσούς" πόντους που έφεραν τους Θεσσαλούς σε πολύ δύσκολη θέση. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Ζάρας με 16 πόντους και 4/9 δίποντα και τον Maric να έχει 12 με απόλυτη ευστοχία στα δίποντα (6/6). Το κακό για τους Θεσσαλούς ήταν ότι Moody και Krubally ήταν αρκετά άστοχοι με τον πρώτο να έχει 10 πόντους και 3/13 σουτ και τον δεύτερο 8 πόντους με 2/9.

Déjà vu από το προηγούμενο παιχνίδι είχαμε στο κλειστό της Νεάπολης, διότι οι Ροδίτες βρήκαν καλό επιθετικό ρυθμό και πήραν κεφάλι 6 πόντων (0-6). Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη καλύτερα για τους φιλοξενούμενους, αφού ξέφυγαν πολύ νωρίς με 12 (6-18) με τον Momirov να πετυχαίνει 5 πόντους. Οι Θεσσαλοί αντέδρασαν και με το δίδυμο Moody – Krubally να «κουβαλάει» επιθετικά έτρεξαν ένα σερί 8-0 και διαμόργωσαν το 14-18. Εν τέλει το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 14-20 έπειτα από καλάθι του Miller.

Mε 2/2 βολές του Floyd οι Ροδίτες αποσπάστηκαν με 10 πόντους (16-26), όμως με ένα 6-0 οι γηπεδούχοι πλησίασαν στου τέσσερις (22-26). Οι πάικτες του Καντζούρη απάντησαν με ένα δικό τους 5-0 για να πάρουν μία απόσταση ασφαλείας (22-31), αλλά το σύνολο του Τακιανού με όπλο την πολύ καλή της άμυνα ισοφάρισε για πρώτη φορά (31-31), όμως oι «θαλασσί» είχαν πάλι την λύση, καθότι πήγαν στην ανάπαυλα με +3 (32-35).

Κονσέρτο για πολυβόλα ήταν το παιχνίδι στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου, με την Λάρισα να σκοράρει τόσο από κοντά όσο κι από μακριά, με τον Κολοσσό όμως να μην αγχώνεται και να μένει μπροστά στο σκορ (42-45). Το ντέρμπι συνεχίστηκε (47-49), αλλά οι Ροδίτες ήταν αυτοί που είχαν πάντα το πάνω χέρι στο σκορ και δεν άφηναν τους γηπεδούχους να προηγηθούν. Ο Σλαφτσάκης κι ο Floyd δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων,με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ξεφύγουν με οκτώ πόντους (51-59). Οι Θεσσαλοί μάζεψαν κάπως την κατάσταση, κάνοντας το 54-59 και πλέον όλα ήταν ανοιχτά αναφορικά με τον τελικό νικητή.

H Λάρισα με έφερε το ματς στους τρεις πόντους (58-61), με μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα του Τακιανού να είναι ότι είχε φορτώσει με φάουλ τους ψηλούς των φιλοξενούμωνων (Miller 4, Μαργαρίτης 4). Δύο δίποντα του Pot έδωσαν πλεονέκτημα επτά πόντων στην ομάδα του (58-65), με τον Ζάρα με σουτ έξω από την περίμετρο να κρατάει ζωντανούς τους Θεσσαλούς (61-65). Πέντε πόντοι του Μαργαρίτη έστειλαν την διαφορά στους εννιά πόντους περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος, δίνοντας παράσταση νίκης στην ομάδα του. Ο Τσαϊρέλης με πέντε σερί πόντους έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή, την στογμή που ο Καράμπελας με lay-up μείωσε για την Λάρισα στο καλάθι (68-70) στα 59''. Δύο βολές του Moody έφεραν τον αγώνα στο πόντο 70-71 στα 17'', με τους "θαλασσί" να απαντούν με 1/2 βολές του Floyd που είχε 10/11 βολές. Ο Moody στα 3'' έφερε το ματς στα ίσα ο Κολοσσός δεν πρόλαβε να εκδηλώσει επίθεση κι ο αγώνας πήγε στην παράταση.

H Λάρισα προσπέρασε για πρώτη φορά στον αγώνα με 74-72, ενώ οι δύο σύλλογοι πήγαιναν χέρι -χέρι (77-77), έχοντας χάσει αμφότεροι παίκτες με πέντε φάουλ. O Berzins με δύο τάπες κράτησε το ματς στην ισορρροπία κι ο Maric με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 79-77, με τον Κροάτη σέντερ να δίνει απόσταση τριών πόντων στους γηπεδούχους (81-78). Οι γηπεδούχοι είχαν 2/4 βολές με Moody και Berzins κι ο Οικονομόπουλος με χαρακτηριστική ψυχραιμία έβαλε 2/2 βολές και μείωσε στον πόντο για την ομάδα του. Η Λάρισα έκανε λάθος στην τελευταία κατοχή, οι Floyd και Μοmirov αστόχησαν κι έτσι οι Θεσσαλοί πέρασαν στα ημιτελικά!

Oι διαιτητές: Φούφης, Κάρδαρης, Μαλαμάς

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 32-35, 54-59, 72-72, 83-82

basketblog.gr