Μια νέα διεθνής συμφωνία που ενισχύει τη μεταφορά καινοτομίας και την επιχειρηματική ανάπτυξη, είναι γεγονός. Ο Τάσος Βασιλειάδης, Πρόεδρος του Πάρκου Καινοτομίας JOIST, συνάντησε και υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον YannGozlan, ιδρυτή και CEO της θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας CreativeValley,στο Station F στο Παρίσι, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες θερμοκοιτίδες και startupcampuses στον κόσμο.

Η επίσημη, πλέον, συνεργασία του JOIST και τουCreativeValley πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και τη διαμεσολάβηση της Χρύσας Βουλγαράκη, Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες συνεργασίας που αναπτύσσει το JOISTαυτό το διάστημα ανοίγοντας νέες συνεργασίες με ένα από τα πιο δυναμικάstartup οικοσυστήματα της Γαλλίας.

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST

Tο Πάρκο Καινοτομίας JOIST είναι ένα phygital οικοσύστημα που ενισχύει την καινοτομία και τη μεταφορά γνώσης μέσα από ένα ισχυρό δίκτυο που εκτείνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα μέλη του JOIST Community μοιράζονται γνώσεις και εμπειρία, δημιουργώντας ένα δυναμικό οικοσύστημα συνεργατών, μέσω του οποίου δημιουργούνται νέα μονοπάτια.

Η Θερμοκοιτίδα CreativeValley

Υπό την καθοδήγηση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού CreativeCluster, το CreativeValleyαποτελεί θερμοκοιτίδα και μια κοινότητα καινοτομίας που βασικό στόχο έχει την επιτάχυνση της ανάπτυξης των startups. Παρέχοντας τη μέγιστη υποστήριξη μέσω προγραμμάτων επιτάχυνσης, ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων και την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών. Θεωρεί τη δημιουργικότητα και την ποικιλομορφία απαραίτητα στοιχεία για τη δημιουργία επιτυχημένων startups ενώ εξειδικεύεται σε τομείς όπως το DeepTech, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Ρομποτική, το Fintech, η Τέχνη, οι 'Έξυπνες Πόλεις, η Αγροτεχνολογία, και άλλα.

Στο πλαίσιο της αποστολής του στο Παρίσι, ο Τάσος Βασιλειάδης συμμετείχε σε συναντήσεις με σημαντικούς φορείς και εκπροσώπους εταιρειών για την ανάπτυξη του phygital οικοσυστήματος και την επέκταση των δραστηριοτήτων του Πάρκου Καινοτομίας JOIST.

Συναντήθηκε με τον FouedAbdelslamKefif, ιδρυτή της εταιρείας MIDDLE X,και συζήτησε τη δυνατότητα επέκτασης στη Μέση Ανατολή και, ειδικότερα, την προσφορά καινοτόμων λύσεων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που εδρεύουν εκεί, μέσω της νέας υπηρεσίας JOISTMarketplace αλλά και άλλων. Επίσης, συναντήθηκε με τον MatthieuPetitGuillaume, ιδιοκτήτη και ChiefInnovationOfficer της εταιρείας Leviatan, με τον οποίο εστίασαν κυρίως σε ευκαιρίες συνεργασίας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον SébastienImbert, CMO της Microsoft France, ο οποίος θα ξεκινήσει σύντομα και τη δική του εταιρεία YKARIA, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για τη νέα καινοτόμα πλατφόρμα παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών που θα λανσάρει το JOIST μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Επιπροσθέτως, άνοιξε ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας με τον CEO του GroupeMagellim και A PlusFinance, FabriceImbault, με τον οποίο ο Πρόεδρος του JOIST χάραξε ένα σχέδιο δράσης για συνεργασία στην ανάπτυξη νέων πάρκων καινοτομίας στη Γαλλία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το A PlusFinance είναι από τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds στον χώρο του realestate, το οποίο σημειώνει σημαντική ανάπτυξη.

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST στοχεύει στη συνεχή ανάπτυξη του phygital οικοσυστήματός του μέσα από γόνιμες συνεργασίες που συμβάλλουν έμπρακτα στη διάχυση της καινοτομίας και την υποστήριξη των startups και των επιχειρήσεων.