Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, προβάλει από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 22:00, τη ταινία “Μικρές κυρίες” στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά.

Οι “Μικρές κυρίες” είναι μια αμερικανική δραματική ταινία εποχής του 2019, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Γκρέτα Γκέργουιγκ. Πρόκειται για την έβδομη κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του 1868 που έγραψε η Λουίζα Μέι Άλκοτ.

Η ταινία εξιστορεί τις ζωές των αδερφών Μαρτς — Τζο, Μεγκ, Έιμι και Μπεθ — στο Κόνκορντ της Μασαχουσέτης τον 19ο αιώνα.

Η ταινία απέσπασε την αποδοχή των κριτικών, με ιδιαίτερους επαίνους για το σενάριο και τη σκηνοθεσία της Γκέργουιγκ, καθώς και για τις ερμηνείες του καστ.

Μεταξύ των πολυάριθμων διακρίσεών της, η ταινία απέσπασε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, ενώ κέρδισε το βραβείο Ενδυματολογίας. Κέρδισε επίσης πέντε υποψηφιότητες για τα Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, σημειώνοντας μια νίκη στην κατηγορία Ενδυματολογία και δύο υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες.

Την περίοδο του Αμερικάνικου Εμφυλίου και ενώ ο πατέρας τους βρίσκεται μακριά στα πεδία των μαχών, η Μεγκ, η Μπεθ, η 'Ειμι και η Τζο, οι τέσσερις κόρες της οικογένειας Μαρτς, είναι γεμάτες ανησυχίες.

Παίζουν, φλερτάρουν, ερωτεύονται, κάνουν αυτοθυσίες και αντιμετωπίζουν καρτερικά τις τραγωδίες της ζωής. Τη δύναμή τους την αντλούν από την Μάρμι, τη μητέρα τους, στυλοβάτη της οικογένειας, γυναίκα δραστήρια και αποφασιστική, πάνω στην οποία έπεσε το βάρος της ανατροφής τους με την αποχώρηση του πατέρα.

Αισθηματικό Δράμα Εποχής 2019

Σκηνοθεσία: Γκρέτα Γκέργουιγκ Παίζουν: Σίρσα Ρόναν, Έμμα Γουότσον, Φλόρενς Πιου, Ελάιζα Σκάνλεν, Λόρα Ντερν, Τιμοτέ Σαλαμέ, Κρις Κούπερ, Μέριλ Στριπ

Διάρκεια: 135'

Γενική είσοδος 4 ευρώ