Τα λόγια φτωχαίνουν και οι λέξεις περισσεύουν όταν προσπαθείς να υμνήσεις την αξία και τη σημασία για να περιγράψεις τις λέξεις Μάνα-Μητέρα-Μαμά!
Πολλοί ποιητές και λογοτέχνες προσπάθησαν να αγγίξουν έστω και λίγο το μεγαλείο της Γυναίκας που αποκαλούμε ΜΗΤΕΡΑ!
Μία ζεστή αγκαλιά, ένας τρυφερός λόγος και ένα λουλούδι είναι αρκετά για να ευχαριστήσουν και να χαροποιήσουν τη μητέρα μας-τη μαμά μας.
Η Μάνα είναι η γυναίκα που δίνει τη ζωή, την πρώτη ανάσα και την πρώτη ματιά. Είναι η γυναίκα που δίνει το πρώτο χαμόγελο και η ίδια γυναίκα που στέκεται σε κάθε δυσκολία, χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς ιδιοτέλεια.
Η μητέρα είναι εκείνη που θα καθοδηγήσει, θα συμβουλεύσει, θα γιατροπορέψει τα άρρωστα παιδιά της. Η μητέρα είναι εκείνη που θα χαρεί με τη χαρά των παιδιών της και θα λυπηθεί με τη λύπη τους.
Είναι η γυναίκα που κάθε ώρα και στιγμή θα θυσιάσει την ίδια της τη ζωή για τα παιδιά της!
Είναι η γυναίκα που κάθε παιδί θα αναφωνήσει «Μαμά!» στην πρώτη δυσκολία.
Σήμερα είναι η γιορτή της. Με τις ευχές μας, αποτίνουμε ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης στην τεράστια προσφορά τους στην πατρίδα, στην κοινωνία και στην οικογένεια.
Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου, σε όλες τις μητέρες του Δήμου μας! Τις ευχόμαστε να έχουν υγεία, να είναι δυνατές και ο Θεός να τις φωτίζει, ώστε να ανταποκρίνονται επάξια στον δύσκολο και απαιτητικό ρόλο τους.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!