Πλήθη πιστών συνέρρευσαν στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου στα Βούναινα όπου με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου.
Αρχικά έγινε η υποδοχή αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Νέου ενώ εν συνεχεία εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου καισυγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτων Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ Τιμόθεου, Θηβών, Λειβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιου και Κηφησίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.
Ακολούθως κλήρος και λαός μετέβησαν στον προαύλειο χώρο του προσκυνήματος όπου τελέστηκε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου, της εικόνας του Αγίου και η Αρτοκλασία.

 

 
Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος, οι βουλευτές Β. Κόκκαλης και Ε. Λιακούλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ Σ. Νταφόπουλος, η Αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη –Γκουνιαρούδη, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Κιλελέρ και Λαρισαίων Ι. Ζαχαριάς, Ζ. Ανυφαντή και Ρ. Καραλαριώτου και Μ. Καμηλαράκη, ο Πρόεδρος της ΤΚ Βουναίνων Μ. Χατζηλιάδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Αγ. Χαρακόπουλος.