Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (υπεύθυνη στην Ελλάδα για τον θεσμό) ανακοίνωσε τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 τα αποτελέσματα, που φέρνουν για ακόμα μια φορά την Ελλάδα σε πολύ υψηλή θέση, όσον αφορά όχι μόνο την καθαριότητα παραλιών και θαλασσών, αλλά και την οργάνωση των ακτών.

Πιο συγκεκριμένα, με τη Γαλάζια Σημαία βραβεύονται φέτος 581 ακτές (έναντι 545 πέρυσι), 15 μαρίνες (έναντι 16 πέρυσι) και 6 τουριστικά σκάφη (μια κατηγορία που προστέθηκε το 2017).

Ο Δήμος Τεμπών βραβεύτηκε για ακόμη μία φορά με τρεις γαλάζιες σημαίες που θα κυματίζουν στα παράλιά μας.

Ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης περήφανος και ικανοποιημένος για τη σημαντική διάκριση δήλωσε: «ως δημοτική Αρχή αισθανόμαστε ικανοποιημένοι, αισιόδοξοι και συνάμα υπεύθυνοι για τη σπουδαία διάκριση, διότι είναι κύριο μέλημά μας η καθαριότητα και η οργάνωση των ακτών για την ασφάλεια των λουόμενων και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η πρόσληψη πτυχιούχων ναυαγοσωστών και ο ναυαγοσωστικός εξοπλισμός αποτελούν άμεση προτεραιότητα για την ασφάλεια των ακτών μας.

Σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής του Δήμου μας, ευελπιστούμε στη διατήρηση των καθαρών ακτών και τη συνεχή ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος».

Εύχομαι μια πολύ καλή τουριστική σεζόν σε όλους!