Στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας που διατηρεί με το Σύλλογο Κωφών – Βαρήκοων Λάρισας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, μαζί με τον αντιδήμαρχο Λαρισαίων κ. Γιάννη Αλεξούλη συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Θανάση Ρέτζιο.

Στη συνάντηση συμμετείχε διερμηνέας η οποία ως γνωστό, μετά από πρωτοβουλία του κ. Κόκκαλη εδώ και αρκετό καιρό, δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας με αναπηρία ανά τακτά διαστήματα να συζητούν με τον πρώην υφυπουργό και να μεταφέρουν προβληματισμούς και ανησυχίες προς τα κέντρα εξουσίας.

Συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα του σωματείου αναφορικά με την προσβασιμότητα των κωφών - βαρήκοων σε φορείς και δομές (ανάγκη διερμηνείας) και εργασιακά θέματα για άτομα με αναπηρία που εργάζονται στο Δήμο στην υπηρεσία πράσινου.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της στέγασης του Σωματείου, αλλά και οργανωτικά ζητήματα που αφορούν το φεστιβάλ κωφών - βαρήκοων που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα την επόμενη χρονιά.

Ο κ. Ρέτζιος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κόκκαλη και τον κ. Αλεξούλη για την στήριξή τους, ελπίζοντας σε μία συνεχή και εξελισσόμενη συνεργασία.

Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης: «Είχα την χαρά και την τιμή για μία ακόμη φορά να συναντηθώ με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κωφών κ. Ρέτζιο, με τον οποίο εδώ και χρόνια διατηρούμε μία αγαστή και άκρως εποικοδομητική συνεργασία. Θέλω να ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση και τη συμμετοχή του, τον αντιδήμαρχο Λαρισαίων κ. Γιάννη Αλεξούλη, ώστε να υπάρξει μία αμεσότερη διαχείριση θεμάτων που αφορούν το δήμο.

Δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα των συμπολιτών μας με προβλήματα ακοής, παραμένει η επικοινωνία και κυρίως με τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων σε αυτές, δεν έχουν ούτε τις στοιχειώδεις γνώσεις της νοηματικής. Προς αυτή την κατεύθυνση, μετά τις γιορτές θα αναλάβω πρωτοβουλία, φέροντας το ζήτημα στη βουλή».