Εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μαρόκου, βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ, κ. Θανάση Δαβάκη και του Αντιπροέδρου, βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστου Καπετάνου με τον Πρέσβη του Μαρόκο κ. Mohammed Sbini, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.

Όπως τόνισε ο κ. Καπετάνος οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών βρίσκονται σε άριστο επίπεδο διαχρονικά. Οι βάσεις για τη συνεργασία Ελλάδας – Μαρόκου έχουν βαθιές ρίζες, καθώς οι δυο χώρες παρουσιάζουν πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Άλλωστε η Μεσόγειος θάλασσα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των δυο χωρών.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Μαρόκο, της οποίας έχω την τιμή να είμαι αντιπρόεδρος, τον Πρέσβη του Μαρόκο κ. Mohammed Sbini. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο αυτών ιστορικών χωρών της Μεσογείου.

Με τον πρόεδρο της επιτροπής και καλό μου φίλο, βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Δαβάκη, επικεντρωθήκαμε στα πολιτιστικά θέματα και στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη μεταξύ Ελλάδας και Μαρόκο. Άλλωστε η Μεσόγειος Θάλασσα δημιουργεί ευκαιρίες συνεργασίας τόσο σε τουριστικό, όσο και σε εμπορικό επίπεδο για τις δυο χώρες».

Αυτά δήλωσε ο Λαρισαίος πολιτικός και αφού ευχαρίστησε τον κ. Sbini, τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λάρισα για να γνωρίσει από κοντά τη φιλοξενία και τις ομορφιές του Θεσσαλικού κάμπου.