Προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ένταξη και υλοποίηση έργων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Η Λάρισα που μας αξίζει!» βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Στο πρόγραμμα του κ. Μαμάκου, το οποίο έχει ετοιμάσει ομάδα τεχνοκρατών συνεργατών του υποψηφίου δημάρχου Λαρισαίων, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μεγάλες παρεμβάσεις στην πόλη της Λάρισας που στοχεύουν στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, καθώς και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, τόσο στο κέντρο όσο και στις παρυφές της πόλης.

Βασικά σημεία και στοιχεία του προγράμματος αυτού παρουσιάστηκαν στον κ.Σχοινά κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ συζητήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησής τους από ευρωπαϊκούς πόρους.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, μιας και ο κ. Σχοινάς έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την πόλη της Λάρισας, καθώς, μεταξύ άλλων έχει ζήσει στη θεσσαλική πρωτεύουσα, υπηρετώντας τη στρατιωτική του θητεία. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ευχήθηκε στον υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων «καλή επιτυχία» στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του φθινοπώρου.