Η ανεμπόδιστη κίνηση των ασθενοφόρων στους πεζοδρόμους, αλλά και στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, η σήμανση των σημείων όπου υπάρχουν απινιδωτές ήταν μερικά από τα ζητήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου με τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος του Σωματείου, κ. Ιωάννης Γούλας, η Γενική Γραμματέας, κ. Ακριβή Σαράφη, ο Γραμματέας Οργανωτικού, κ. Χαρίλαος Βησσαρίων Καραμπέρης και οι Ταμίες Νικόλαος Πατσιάς και Δημήτρης Κεραμεύς.

Τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κατέθεσαν στον Δήμαρχο Λαρισαίων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την κίνηση των ασθενοφόρων στους πεζοδρόμους, εξαιτίας της παράνομης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και τα προβλήματα κατά την κίνηση σε κεντρικούς δρόμους, εξαιτίας κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ που αναγκάζουν τα ασθενοφόρα να πραγματοποιούν, σε αρκετές περιπτώσεις (πχ Ρούζβελτ, 28ης Οκτωβρίου), μεγάλους κύκλους, προκειμένου να φτάσουν στα περιστατικά που έχουν κληθεί.

Παράλληλα, ζήτησαν από τον κ.Μαμάκο να μεριμνήσει για τη δημιουργία «σταθμού» ετοιμότητας (στάθμευση ασθενοφόρου και στέγαση πληρώματος) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου, ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται από μονάδα του ΕΚΑΒ μια μεγάλη περιοχή του Δήμου Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν ακόμη η εγκατάσταση ενημερωτικής σήμανσης (πινακίδων) για την ύπαρξη απινιδωτών, σε δημόσιους χώρους, η αριθμητική σήμανση (από-έως) των οδών που καταλήγουν σε κεντρικές οδικές αρτηρίες (πχ στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Παπακυριαζή), όπως επίσης και η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην παροχή Πρώτων Βοηθειών για το προσωπικό του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (5η και 6η Τάξεις).

«Υποδέχθηκα τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, τους ανθρώπους που καλούνται να σώσουν τις ζωές όλων μας, τους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας. Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή και μεγάλο προβληματισμό τα αιτήματά τους και τις επισημάνσεις τους για το πώς μπορεί ο Δήμος να συνδράμει στο να επιτελούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά το λειτούργημά τους.

Ήδη, προγραμματίζουμε παρεμβάσεις που έχουν έναν και μόνο σκοπό, τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών - παρεμβάσεις οι οποίες και επιλύουν ορισμένα από τα σημαντικά ζητήματα που καταθέτει η διοίκηση του Σωματείου», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, με αφορμή τη συνάντηση με τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.