Με ατζέντα που περιλάμβανε όλα τα προβλήματα του κλάδου, συναντήθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με τη διοίκηση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Χρήστος Καρανάσιος, ο αντιπρόεδρος κ. Λεωνίδας Κολονιώτης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Γώγος και ο αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού κ. Αντώνης Στεργιούλας.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας, η ένταξη στη Β’ μισθολογική κατηγορία των αξιωματικών προέλευσης ΕΠΥ, το θέμα της αποκατάστασης της βαθμολογικής εξέλιξης αποφοίτων ΑΣΣΥ καταταγέντων από το 1984 έως το 1993 καθώς και της βαθμολογικής εξέλιξης σειρών από το 1994 και μετά. Τέλος, η ΕΣΠΕΘ έθεσε το φλέγον θέμα των περιπολιών πυρασφαλείας, με τον κ. Κόκκαλη να σημειώνει πως «είναι εκτός λογικής οι στρατιωτικοί να καλούνται να κάνουν περιπολίες σε 24ωρη βάση σε δασικές περιοχές χωρίς οπλισμό και φυσικά χωρίς κανόνες εμπλοκής».
Ο πρώην υφυπουργός δήλωσε επίσης μετά το πέρας της συνάντησης ότι «με την ΕΣΠΕΘ μας συνδέει μία στενή και μακρά συνεργασία, στην προσπάθειά μου θεσμικά να αναδεικνύω ζητήματα που αφορούν θεσμικούς φορείς, αλλά και την κοινωνία την ίδια. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στρατιωτικοί επιτελούν σπουδαίο έργο για την πατρίδα μέσα σε δυσμενείς και ιδιάζουσες συνθήκες. Το ελάχιστο λοιπόν που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να βρισκόμαστε στο πλευρό τους, αν τους ακούμε και να συνδράμουμε».