Με μαθήτριες και μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας και τους συνοδούς καθηγητές τους συναντήθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στη Βουλή των Ελλήνων και αφού συνομίλησε μαζί τους, χαρίζοντας για τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους το Σύνταγμα της Ελλάδας, επεσήμανε τα εξής:

«Τα παιδιά του Τόπου μας είναι εδώ στη Βουλή, άρα και η ελπίδα μας είναι εδώ. Και βέβαια είναι εδώ και η χαρά μας, σε μία ημέρα που για το Ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη, αφού στην Αίθουσα της Ολομέλειας συζητήσαμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, σε σχέση με τη διερεύνηση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και την απώλεια πολλών δεκάδων συνανθρώπων μας, κυρίως νέων Ανθρώπων, φοιτητών.

Μόλις προχθές συζητούσαμε, πάλι, τις ευθύνες του κράτους για τις ανυπολόγιστες καταστροφές στη Θεσσαλία από το πέρασμα των θεομηνιών Daniel και Elias που άφησαν πίσω τους κατεστραμμένες καλλιέργειες, επιχειρήσεις και οικίες, με πολλά παιδιά ακόμη και από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας, να έχουν βιώσει από τόσο νωρίς και από τόσο τρυφερή ηλικία, τι σημαίνει απώλεια ανθρώπινων ζωών και απώλεια των κόπων μιας ζωής.

Χρέος όμως μιας συντεταγμένης Πολιτείας, πέρα από την αυτονόητη ασφάλεια των μετακινήσεων και την επάρκεια των υποδομών, είναι να προστατεύει τους μαθητές και τις μαθήτριες -τα παιδιά μας- επιτρέποντάς τους να απολαύσουν την παιδικότητά τους και να ξεδιπλώσουν όλη την ‘’παλέτα των χρωμάτων της’’ που θα αποτελέσουν τις αυριανές τους, στέρεες αναμνήσεις ως ενήλικοι πολίτες.

Χρέος της είναι, βέβαια, να γαλουχήσει και να εμφυσήσει στα σημερινά παιδιά και αυριανούς πολίτες αισθήματα αφοσίωσης στη Δημοκρατία και στην Ελευθερία.

Και αυτό επιτυγχάνεται και μέσα από τον εξαιρετικά επιτυχημένο θεσμό των επισκέψεων σχολείων στο ‘’ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας’’.

Ένα κομμάτι, άλλωστε, του κτιρίου και της ιστορίας της Βουλής, ανήκει και στον τόπο μας και τα παιδιά του, αφού εδώ ο τόπος μας εκπροσωπείται, λαμβάνοντας και λόγο και ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η παρουσία των αυριανών ενεργών πολιτών του νομού Λάρισας, εδώ στη Βουλή, αποτελεί εγγύηση ελπίδας, για ένα καλύτερο μέλλον προκοπής και δημιουργίας στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου μας.

Εύχομαι μέσα από το πιο τρυφερό μέρος της καρδιάς μου στα παιδιά του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας κάθε επιτυχία και καλή πρόοδο και ελπίζω ότι κάποτε ορισμένα από αυτά θα εκπροσωπήσουν τη Λάρισα εδώ στη Βουλή, από θέσεις ευθύνης, έχοντας και λόγο και ρόλο.

Είμαι βέβαιη από τα λαμπερά, όσο και άδολα μάτια τους πως θα τα καταφέρουν και αυτό με γεμίζει με αισιοδοξία…».