Με την κοινωνία της επαρχίας Φαρσάλων να αγκαλιάζει την πρωτοβουλία που μετεξελίσσεται σε θεσμό πλέον για δεύτερη συνεχή χρονιά, έλαβε χώρα την Κυριακή η «2η Γιορτή της Άνοιξης».

Μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρών στο Πολιτιστικό Κέντρο των Φαρσάλων για να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν σειρά δράσεων που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Φαρσάλων σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων ΔΗΚΕΦΑ (Κέντρο κοινότητας και τα ΚΔΑΠ) και την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ.

Παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Φαρσάλων έπαιξαν και ζωγράφισαν για την άνοιξη, ενώ μαθητές του γεωπονικού τμήματος του Επαγγελματικού Λυκείου Φαρσάλων μοίρασαν και φέτος στον κόσμο ανθοκομικά λουλούδια που παρήγαγαν στο σχολείο τους.

Παράλληλα, η κινητή μονάδα του ΚΕΘΕΑ μαζί με μαθητές από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φαρσάλων παρουσίασαν πρωτότυπες δράσεις, για το πώς η τέχνη μπορεί να οδηγήσει στην πρόληψη από τις εξαρτήσεις.

Οι δράσεις περιλάμβαναν παρουσίαση τριών ταινιών μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν από το 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο και το 2ο Γυμνάσιο, καθώς και αφίσες και έργα ζωγραφικής.

Τις εντυπώσεις κέρδισε και το θεατρικό δρώμενο από την θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Φαρσάλων που τιτλοφορούταν «Δουλειές εν είχαμε, δουλειές ανοίξαμε».

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου έκανε λόγο για «έναν πραγματικά ιδιαίτερο θεσμό που συνδυάζει την εποχή του χρόνου που είναι ταυτισμένη με την αναγέννηση και αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Έτσι, η γιορτή η οποία φέτος πέρα από το μήνυμα της Ανανέωσης και της αναγέννησης του πνεύματος που εκφράζεται μέσα από τις δράσεις των μικρών παιδιών των ΚΔΑΠ, και την συμμετοχή του Γεωπονικού τμήματος του ΕΠΑΛ Φαρσάλων, όπου οι μαθητές του θα μοιράσουν σε όλους λουλούδια, εκπέμπει ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα.

Είναι το μήνυμα της πρόληψης των εξαρτήσεων μέσω της τέχνης. Η κινητή μονάδα του ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με τον Δήμο μας και με τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της επαρχίας Φαρσάλων θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους, συμμετέχοντας ενεργά σ’ αυτό τον αδιάκοπο αγώνα της ενημέρωσης και της πρόληψης απέναντι σε κάθε μορφής εξάρτηση που ταλανίζει τη σύγχρονη κοινωνία.