Σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της φετινής εμποροπανήγυρης στα Φάρσαλα πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τις υποδομές, στο χώρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά τρεις χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση πολιτών και εργαζόμενων.

Για την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων καταστημάτων κατασκευάστηκε για πρώτη φορά οχετός αποχέτευσης των λυμάτων τους.

Επιπρόσθετα, στο χώρο των τουαλετών υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας συνεργείο καθαριότητας, έως το μεσημέρι από τη Δημοτική υπηρεσία και από το μεσημέρι έως το βράδυ από εταιρεία που μισθώθηκε από το Δήμο.

Για τη δε ασφάλεια της εμποροπανήγυρης, για πρώτη φορά μισθώθηκε εταιρεία securityγια τη φύλαξη του χώρου κατά τις βραδινές ώρες.

Τα έσοδα του Δήμου, ακολούθησαν το γενικότερο φαινόμενο μίας διαρκώς πτωτικής τάσης που είναι εμφανής μέσα στην τελευταία δεκαπενταετία και που αποδίδεται αφενός στην οικονομική κρίση, αλλά και εσχάτως γιατί λόγω της πανδημίας, αρκετοί αποχώρησαν από τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο. Παρά τις προαναφερθείσες δυσμενείς συνθήκες, τα οικονομικά οφέλη του Δήμου Φαρσάλων από το παζάρι, ήταν ικανοποιητικά.

Το κόστος μίσθωσης των παραγκών ήταν μειωμένο κατά 10% περίπου και κυμάνθηκε μεσοσταθμικά στα 300 με 350 ευρώ ανά παράγκα. Σε ότι αφορά στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος οι τιμές μίσθωσης ήταν σταθερές κι αντίστοιχες με τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται τέλος, πως παράλληλα με την εμποροπανήγυρη και στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Αυγούστου εντάχθηκε για πρώτη φορά παραδοσιακή μουσική εκδήλωση.

«Το φετινό παζάρι στην πόλη μας έγινε μετά από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας και σε μία ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία λόγω της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης που πλήττει τα νοικοκυριά. Παρόλα αυτά, ως Δήμος Φαρσάλων κάναμε βήματα μπροστά αναβαθμίζοντας το θεσμό. Στην ίδια πεπατημένη, θα προχωρήσουμε στη σύσταση επιτροπής φορέων προκειμένου να επεξεργαστούμε από κοινού προτάσεις και ιδέες, για ένα ακόμη καλύτερο παζάρι το 2023» δήλωσε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.