«Τα παιδιά μας αλλάζουν την κοινωνία, φτιάχνουν τον κόσμο. Οι μικρές μαθήτριες και οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για ένα καλύτερο αύριο, στην πόλη μας και σε κάθε πόλη. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε κι εμείς το σχολείο τους», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος.

Ο κ. Μαμάκος βρέθηκε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της εργασίας των μαθητών του τμήματος Ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης, που κατέκτησαν την τρίτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Τα «F-Alania», όπως είναι το όνομα που επέλεξαν οι μικροί μαθητές, δημιούργησαν μια πρωτότυπη εφαρμογή ανακύκλωσης, για την ενίσχυση της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή, αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

«Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές για την πραγματικά αξιόλογη ιδέα τους -άλλωστε η πανελλαδική αναγνώριση στον διαγωνισμό Ρομποτικής αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ευρηματικότητά τους. Τους αξίζει όμως ακόμη μεγαλύτερη επιβράβευση, διότι το κατάφεραν αυτό ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν εδώ και δύο χρόνια, καθώς δεν έχουν το σχολείο που αξίζει στις προσδοκίες και τα όνειρά τους.

Έχει έρθει η στιγμή να παραδειγματιστούμε από τα παιδιά μας, να αφήσουμε στην άκρη τα λόγια και τις κενές υποσχέσεις και να περάσουμε στην πράξη: άμεσα νέο Δημοτικό Σχολείο στη Φαλάνη», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων.