Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος για τα χθεσινά γεγονότα που έγιναν στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, αναφέρει τα εξής:  

«Ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη, στη διαφορετική ιδεολογία αποτελεί για εμένα βασική αρχή της δημοκρατικής μου κουλτούρας.

Όταν όμως αυτή η έκφραση διαμαρτυρίας θέτει σε κίνδυνο την εκπαιδευτική διαδικασία, την πνευματική ηρεμία παιδιών και γονιών στο Δημοτικό Ωδείο, οφείλουν οι πρωταγωνιστές να είναι πιο προσεκτικοί και να κατανοούν την ιδιαιτερότητα του χώρου.

Γιατί σε τελική ανάλυση δεν είναι μόνο το τι λες, αλλά και ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι το πώς το διεκδικείς και από ποιους.

Για την ουσία μιλήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ισχύουν όσα ανέφερα εκεί.

Κατανοώ στο ακέραιο τις ανησυχίες των γονέων και των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών.

Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να εξελίσσονται τα μαθήματα και η εκπαιδευτική διαδικασία στο Ωδείο με τον πρέποντα τρόπο.

Η Λάρισα ήταν, είναι και θα παραμείνει μια πόλη ανοιχτή σε όλες τις πολιτιστικές προτάσεις, μια πόλη με δημοκρατικές αρχές και λειτουργίες, μια πόλη που θα περιφρουρεί τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και θα υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις όλων απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.»