Oλοκληρώθηκε η αναβάθμιση και προστέθηκαν νέες παράμετροι στο πρωτόκολλο της Μαγνητικής Τομογραφίας καρδιάς του Γ.Ν. Λάρισας, οι οποίες ήταν απαραίτητες για την πλήρη αξιολόγηση των καρδιολογικών παθήσεων σε ενήλικες ασθενείς.

Οι νέες αυτές παράμετροι προστέθηκαν μετά από χορήγηση δοκιμαστικής άδειας λειτουργίας από τον κατασκευαστικό οίκο του μαγνητικού τομογράφου για περίοδο 3 μηνών.

Χθες, επισκέφθηκε τον Μαγνητικό Τομογράφο ο κ. Stephan Kottmeier ένας από τους καλύτερους applicatorspecialists στην Ευρώπη με σκοπό την βελτιστοποίηση όλων των παραμέτρων του πρωτοκόλλου Μαγνητικής τομογραφίας Καρδιάς.

Υπό την παρουσία του Διευθυντή του Ακτινολογικού Τμήματος κ. Ευάγγελου Αλεξίου, του κ. Κων. Μιχαηλίδη Ακτινολόγου καρδιαγγειακής απεικόνισης και υπ. διδάκτορος του Παν. Θεσσαλίας, της ομάδας των εξειδικευμένων τεχνολόγων του τμήματος κ. Ε. Νούλα, Α. Λυτροκάπη, Αικ. Μπουλάκη και της Ακτινολόγου του ΠΠΓΝΛ κας Β. Αργυρούλη, πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένες εξετάσεις Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς για την διερεύνηση περιστατικών μυοκαρδιοπάθειας αλλά και μυοκαρδίτιδας από Covid ενώ διενεργήθηκαν και εξετάσεις stress MRI μετά από φαρμακευτική φόρτιση με την συνεργασία των Καρδιολόγων του ΓΝ Λάρισας κ. Κ. Ντούλα και Σ. Κιόκα.

Ο Διοικητής του ΓΝ Λάρισας κ. Γρηγόρης Βλαχάκης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κ. Καρακούση και τον αντιπρόεδρου του ΔΣ κ. Χ. Τσιλιάκο, επισκέφθηκε την επιστημονική ομάδα και αφού την συνεχάρη για το εξαίρετο επιστημονικό τους έργο και την ακούραστη προσπάθεια της να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στα πλαίσια του δημόσιου συστήματος υγείας, δεσμεύτηκε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς διοίκησης του Νοσοκομείου τόσο στο να αποκτηθεί η μόνιμη άδειας χρήσης αυτών των παραμέτρων μαγνητικής τομογραφίας όσο και στο να ενισχυθεί το τμήμα με ανθρώπινο δυναμικό.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της απεικόνισης με Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς στον γενικό πληθυσμό γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ακτινολογίας του ΠΠΓΝΛ κατόπιν υπογραφής σχετικού μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Διευθυντή του Ακτινολογικού Τμήματος του ΓΝ Λάρισας κ. Αλεξίου και της Καθηγήτριας Ακτινολογίας και Διευθύντριας του Εργαστηρίου Ακτινολογίας του ΠΠΓΝΛ, κας Μ. Βλυχού.

Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης και της βελτιστοποίησης των πρωτοκόλλων, το Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝΛ θα είναι πλέον σε θέση να προσφέρει πιλοτικά υπηρεσίες Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς για τους ασθενείς και των δυο νοσοκομείων και οι οποίες θα είναι μοναδικές για την Περιφέρεια της Θεσσαλία.

Όπως και για τις υπόλοιπες ειδικές απεικονιστικές εξετάσεις που διενεργούνται στο ΓΝΛ, η παραπομπή των ασθενών θα γίνεται αποκλειστικά από τους θεράποντες ιατρούς μέσω ηλεκτρονικής φόρμας χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αυτοπαραπομπής, βελτιστοποιώντας έτσι την καλύτερη δυνατή χρήση των εξειδικευμένων αυτών μεθόδων.