«Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, όταν μια νέα γυναίκα έχει δολοφονηθεί με έναν τόσο κυνικό, όσο και αδιανόητο τρόπο, ακριβώς έξω από την ‘’πόρτα’’ ενός αστυνομικού τμήματος»,τόνισε καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους δημοσιογράφους Π. Στάθη και Γ. Κολοκυθά, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Όπως τόνισε η βουλευτής, οι ευθύνες είναι άμεσες και βαραίνουν την κυβέρνηση, όπως και τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ συμπλήρωσε:

«Πριν από λίγο στην εκπομπή σας, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, κα Μ.Α. Κεφάλα, ‘’επαίρονταν’’ για τις 20 δομές για κακοποιημένες γυναίκες που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα, όταν ωστόσο η χώρα διοικητικά αποτελείται από 54 νομούς και 332 δήμους!

Όταν όμως η Πολιτεία λέει σε μια κακοποιημένη γυναίκα, που συνήθως έχει και τα παιδιά της μαζί, πως θα πρέπει να μετακομίσουν σε άλλο νομό/δήμο ή να επιστρέψει στην πατρική της οικογένεια, είναι κατ’ ουσία, σαν να της λένε πως ‘’είναι ΜΟΝΗ της’’.

Επιπλέον, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εστίασε και στην άδικη κριτική που πολλές φορές δέχεται και η αστυνομία, ενώ οι ευθύνες ξεκινούν ‘’πιο πάνω’’ και συγκεκριμένα από τον πολιτικό σχεδιασμό, λέγοντας: «Για ποια αστυνομία και για ποιους αστυνομικούς μιλάμε ακριβώς; Για την αστυνομία που δεν διαθέτει επαρκή αριθμό ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών;

Για τον, συνήθως, ανεκπαίδευτο σε τέτοια θέματα αστυνομικό ή ειδικό φρουρό του ‘’χιλιάρικου’’ που καλείται να κάνει το καθήκον του με ελλιπέστατο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υπερφορτωμένος με ‘’νυχτερινά’’ και έξτρα βάρδιες, λόγω υποστελέχωσης;», ενώ αναρωτήθηκε: «Μπορεί μια τέτοια αστυνομία και τα στελέχη της, να περιθάλψουν μια κακοποιημένη γυναίκα και τα παιδιά της, κάτω από αυτές τις συνθήκες;»

Η Ευαγγέλια Λιακούλη, επιπροσθέτως, εστίασε και στο θεσμικό απαράσκευο της Δικαιοσύνης, από τη στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να θεσμοθετήσει ειδικά, οικογενειακά δικαστήρια, όπως αναφέρθηκε και στο σχεδόν ιδεοληπτικό κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης από τη ΝΔ, ενώ κατέληξε: «Η κυβέρνηση δυστυχώς, ‘’κλείνει τα μάτια’’ σε όλα αυτά και αρκείται σε ευχολόγια, ‘’ξορκίζοντας’’ ματαίως το κακό, που επιβεβαιωμένα θα ‘’ξαναχτυπήσει’’ σύντομα την ‘’πόρτα’’ μας, όπως καταδεικνύουν όλες οι σχετικές στατιστικές (1 έως 2 γυναικοκτονίες ανά μήνα).

Πρότασή μου, προσωπικά, όπως και του ΠΑΣΟΚ, είναι η σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, για την ισχυροποίηση του υφιστάμενου Εθνικού Σχεδίου αντιμετώπισης της έμφυλης βίας , αφού τραγικά επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως αυτό δεν υπάρχει και ό,τι υπάρχει δεν έχει λειτουργήσει».