Επίκαιρη ερώτηση, με την οποία καλεί τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κ. Πιερρακάκη, να απαντήσει δια ζώσης στη Βουλή, κατέθεσε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Λάρισας, αλλά και με εκπαιδευτικούς, με όλες τις πλευρές να διαπιστώνουν πως η ‘’άνωθεν’’, όσο και ‘’ad hoc’’ απόφαση συστέγασης του νέου Πρότυπου Σχολείου , στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του συγκροτήματος 2ου Γυμνασίου – 2ου ΓΕΛ Λάρισας, χωρίς κανένα ουσιαστικό προγραμματισμό, δημιουργεί περισσότερα εκπαιδευτικά προβλήματα απ’ όσα επιλύει.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Ευαγγελία Λιακούλη με την επίκαιρη ερώτηση επισημαίνει τα εξής :

"Κυρίαρχο ζήτημα αποτελεί το γεγονός ότι, όπως αποκαλύπτεται, δεν εξασφαλίστηκε καμία χρηματοδότηση για την υλοποίηση του φιλόδοξου, αλλά και αναγκαίου για τη Λάρισα, εκπαιδευτικού project, ίδρυσης και λειτουργίας του Πρότυπου Σχολείου Λάρισας , με αποτέλεσμα να καταφεύγουν τώρα στην «αλχημεία» της συστέγασης και της δημιουργίας Προτύπου Σχολείου με δύο τμήματα της Α’ Γυμνασίου στο υπάρχον σχολικό συγκρότημα.

Και αυτό, μάλιστα, συμβαίνει ενώ για την εξεύρεση στέγης για το νέο Πρότυπο Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διατίθενται και άλλες λύσεις που υποδεικνύονται από εκπαιδευτικούς και γονείς, όπως το άδειο Διεθνές Σχολείο Τυρνάβου ή το άδειο ισόγειο του Πειραματικού κλπ .

Ειδικότερα και όπως επισημαίνουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, η απόφαση αυτή ήταν άκρως βιαστική και χωρίς ιδιαίτερη διαβούλευση με τις συλλογικές εκπροσωπήσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ προσθέτουν πως η λογική της συστέγασης αδικεί κατάφωρα τόσο τους μαθητές των υφιστάμενων σχολείων, όπως βέβαια και τους μελλοντικούς μαθητές του Πρότυπου, αφού αμφότεροι θα αποστερηθούν πολύτιμους εκπαιδευτικούς πόρους, όπως υποδομές, αίθουσες κ.α..

Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι η Β’βάθμια εκπαίδευση δεν βελτιώνεται με ‘’άνωθεν’’ αποφάσεις ψευδεπίγραφης αριστείας που ακολουθούν, ωστόσο, παρελθοντικές εκπαιδευτικές πολιτικές – όπως οι συστεγάσεις που ουδόλως απέδωσαν- αλλά με προσλήψεις, πόρους και νέες, σύγχρονες σχολικές υποδομές, αλλά και επειδή η συστέγαση των δύο σχολείων δημιουργεί έντονες δυσλειτουργίες στον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων και την παρεχόμενη ποιότητα εκπαίδευσης τόσο του υφιστάμενου όσο και του υπό ίδρυση σχολείου», η Ευαγγελία Λιακούλη ρωτά τον αρμόδιο υπουργό για το «ποιος θα είναι ο τελικός σχεδιασμός του για την στέγαση του νέου Πρότυπου Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Λάρισας, αλλά και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί η αυτόνομη στέγασή του, σε εγκαταστάσεις ειδικά διαμορφωμένες για αυτό, ώστε το έργο του να επιτελεσθεί απρόσκοπτα και σύμφωνα με τις δέουσες, σύγχρονες εκπαιδευτικές επιταγές;".