Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη θέσπιση δυνατότητας αναγνώρισης με εξαγορά “μάχιμης πενταετίας” από τους Υπαλλήλους εξωτερικής φρούρησης και εσωτερικής φύλαξης των Καταστημάτων Κράτησης, προχώρησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, μαζί με τρεις Βουλευτές της Κ.Ο.

Ειδικότερα, η Ε. Λιακούλη σημειώνει ότι, όπως επισημαίνουν οι εν λόγω Υπάλληλοι, πρόκειται για κλάδο που επλήγη ανεπανόρθωτα και υπέστη οδυνηρή περιστολή των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων με το “Νόμο Κατρούγκαλου”. Οι εργαζόμενοι θεωρούν επιβεβλημένο να μπορούν να εξαγοράζουν πέντε μάχιμα έτη και έτσι να καθίσταται εφικτή η όσο το δυνατόν ευκολότερη συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών για συνταξιοδότηση.

Η Λαρισαία Βουλευτής υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι:

-Οι εργαζόμενοι στην εξωτερική φρούρηση και την εσωτερική φύλαξη στα Καταστήματα Κράτησης εργάζονται κάτω από εξαιρετικά δυσχερείς, ιδιάζουσες και επικίνδυνες συνθήκες.

-Ο ρόλος τους στα Καταστήματα Κράτησης είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία τους, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, των κρατουμένων και του κοινωνικού συνόλου.

-Οι ειδικές εργασιακές συνθήκες τους, φέρουν ιδιαιτερότητες και διαφοροποιούνται ουσιωδώς από το σύνηθες εργασιακό καθεστώς εντός του οποίου καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι υπόλοιποι Δημόσιοι Υπάλληλοι της Χώρας

-Η θέσπιση δυνατότητας “μάχιμης πενταετίας” θα αποτελούσε μια αναγκαία έμπρακτη αναγνώριση από την Πολιτεία του έργου που επιτελούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

-Είναι σημαντικό να αποκατασταθεί η αδικία που υπέστησαν με το “Νόμο Κατρούγκαλου” επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ε. Λιακούλη, μαζί με τους συνυπογράφοντες Βουλευτές, ζητά από τους συναρμόδιους Υπουργούς να ξεκαθαρίσουν:

-εάν προτίθενται να αποδεχτούν το αίτημα των Υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης και εσωτερικής φύλαξης των Καταστημάτων Κράτησης και να θεσπίσουν για αυτούς δυνατότητα εξαγοράς έως πέντε συντάξιμων ετών,

-το ακριβές χρονοδιάγραμμα, εντός του οποίου θα δρομολογήσουν τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία

-το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αναβάθμιση της υπηρεσιακής κατάστασής τους.