Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στην εκτενή συζήτηση που διεξήχθη σχετικά με το χρονίζον ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας δημόσιου αγροτικού ΙΕΚ Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας καθώς και η έγκριση υποβολής του σχετικού αιτήματος στον αρμόδιο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κορακίδης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην τοποθέτηση της αναφορικά με το κρίσιμο αυτό θέμα, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Η σημερινή μας συζήτηση, πραγματοποιείται, εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης περιόδου για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της Λάρισας και όλης της χώρας. Η Κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει, με κάθε τρόπο, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά, ιδίως τα τελευταία χρόνια.
Στο πλαίσιο της επιτακτικής ανάγκης στήριξης των αγροτικού κλάδου, εντάσσεται και η παρούσα συνάντηση, στην οποία συνομιλούμε με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς.
Προσωπικά, με σχετική αναφορά που κατέθεσα στον αρμόδιο Υπουργό, εκθέτοντας αναλυτικά την κατάσταση, ζήτησα να ικανοποιηθεί, επιτέλους, το πάγιο αίτημα της ίδρυσης ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας» στην Ελασσόνα, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο ίδρυσης Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η Ελασσόνα είναι μία κεντροβαρής περιοχή, κτηνοτροφικής παραγωγής, γάλακτος και κρέατος, με επιρροή σε όλη την Επικράτεια. Η σύγχρονη παραγωγή δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική, αν δεν συνδέεται με τη κατάρτιση και την ειδική εκπαίδευση.
Διεκδικούμε το ΙΕΚ Γαλακτοκομίας στην Ελασσόνα, καθώς δεν θα μπορούσε να βρεθεί πιο ταιριαστός τόπος για τη δημιουργία του,
Είμαι παρούσα στον αγώνα της Ελασσόνας για την διεκδίκηση αυτού που της οφείλουμε και της αξίζει».