Αμήχανος και διαδικαστικός εμφανίστηκε στην απάντησή του στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γ. Κεφαλογιάννης, αρνούμενος να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα της Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη, για την κυβερνητική επιλογή εκχώρησης έργου συντήρησης υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων -αρμοδιότητας του Τεχνικού Σώματος που διαθέτει η χώρα μας, σε ιδιώτες.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, σε κάθε περίπτωση, απέτυχε να πείσει ότι οι ετήσιες, συνεχόμενες μειώσεις των κονδυλίων για πιστώσεις προς τα Στρατιωτικά Εργοστάσια της χώρας, σε συνδυασμό με μια σειρά νέων προκηρύξεων διαγωνισμών προς ιδιωτικές εταιρίες στη ‘’Διαύγεια’’, για τη συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη στρατιωτικών τζιπ, τύπου Mercedes, ανταλλακτικών αρμάτων μάχης Leopard II, όπως και εξαρτημάτων για τις γνωστές «καναδέζες», δεν ανοίγουν ακόμη μία «κερκόπορτα» απαξίωσης των κρατικών δομών, προκειμένου να εμφιλοχωρήσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η βουλευτής Λάρισας επέμεινε με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή, καταδεικνύοντας πως και στις ΕΔ ακολουθείται το πάγιο, όσο και γνώριμο πλέον, ‘’μοτίβο’’ της νεοφιλελεύθερης ΝΔ, όπου πρώτα οι δημόσιες δομές απαξιώνονται δια του οικονομικού και στελεχιακού ‘’στραγγαλισμού’’ και μετά ‘’επιστρατεύονται’’ οι κάθε λογής ιδιώτες, οι οποίοι ‘’στο τέλος καταφθάνουν περίπου ως σωτήρες’’.

‘’Έχουμε ξαναδεί το «ίδιο έργο» στις συγκοινωνίες, στην ύδρευση, στα νοσοκομεία και τώρα το βλέπουμε με το κυβερνητικό νομοσχέδιο της επόμενης εβδομάδας που αφορά τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια», τόνισε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας να μην απαντά ωστόσο επί της ουσίας, παρά μόνο να επισημαίνει άτονα πως τα Στρατιωτικά Εργοστάσια της χώρας είναι ‘’εύρωστα’’ και ότι οι ιδιώτες δεν εισέρχονται στις εργασίες τους δια της ‘’πίσω πόρτας’’, παρά τις σχετικές καταγγελίες των σωματείων εργαζομένων, αλλά και τα σχετικά στοιχεία που του κατέθεσε η βουλευτής.

«Η ίδια η κυβερνητική λογική της ανάθεσης των εργασιών σε ιδιώτες, η οποία εδράζεται στο έωλο επιχείρημα της υποτιθέμενης “ταχύτερης διεκπεραίωσης εργασιών και την αύξηση διαθεσιμοτήτων και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων και μόνο όταν κάποιο Στρατιωτικό Εργοστάσιο (ΣΕ) αδυνατεί για οποιοδήποτε λόγο να προβεί στη συντήρηση κάποιων οχημάτων”, χωρίς καμία ΜΕΛΕΤΗ και καμία ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ, αποτελεί από μόνη της παραδοχή ιδιωτικοποίησης κρίσιμων λειτουργιών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας – κάτι που παραπέμπει στο εφιαλτικά δυστοπικό σενάριο των ‘’Ενόπλων Δυνάμεων Α.Ε.’’», υπογράμμισε η Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ εξήρε τον επαγγελματισμό και την τεχνική επάρκεια των εργαζομένων στα Στρατιωτικά Εργοστάσια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στα Στρατιωτικά Εργοστάσια της Θεσσαλίας (Λάρισας) και της Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης), οι καταγγελίες των οποίων οδήγησαν στην επίκαιρη ερώτηση.